Greek Art today: Έρχεται έκθεση 4 ελληνών καλλιτεχνών στο Λονδίνο

Greek Art today: Έρχεται έκθεση 4 ελληνών καλλιτεχνών στο Λονδίνο

Στην καρδιά του Λονδίνου, στην παραδοσιακή μάλιστα γειτονιά των γκαλερί κοντά στο Mayfair βρίσκεται η Belgravia gallery. Η γκαλερί που στηρίζει εδώ και χρόνια την ελληνική τέχνη (να θυμίσουμε πως πέρσι εδώ έκανε ατομική έκθεση η Χαρίκλεια Παπαποστόλου ενώ παλιότερα είχε κάνει έκθεση εδώ και η Μαρία Φιλοπούλου)παρουσιάζει στις αρχές Οκτωβρίου μια έκθεση τεσσάρων νέων καλλιτεχνών.

Kάτια Βαρβάκη, The Lake

Οι Εύα Αποστολάτου, Κάτια Βαρβάκη, Λήδα Κοντογιαννοπούλου και Βίκη Σταματοπούλου, θα εκθέσουν μια σειρά έργων: Kαι οι τέσσερις καλλιτέχνιδες κινούνται στο ευρύ φάσμα των παραστατικών τεχνών αλλά η καθεμία με δικό της στυλ και τεχνοτροπία. Η Βίκη Σταματοπούλου ζωγραφίζει δέντρα και τοπία με «ήσυχα» χρώματα. Τοπία αλλά αυτή τη φορά μαγικά και φωτεινά ζωγραφίζει η Κάτια Βαρβάκη. Τα έργα της Λήδας Κοντογιαννοπούλου -νεκρές φύσεις με αντικείμενα ή παλιούς χάρτες ενώ η Εύα Αποστολάτου ζωγραφίζει φυσικά τοπία με έμφαση στον ορίζοντα της θάλασσας.

Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Synthesis in Grey

Λήδα Κοντογιαννοπούλου, London

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος- γνωστός συλλέκτης έργων τέχνης ο οποίος μάλιστα συντόνισε πριν από μερικά χρόνια την προσπάθεια για να τοποθετηθεί το έργο «Ποσειδώνας» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο George Washington University στη Washington. «Πιστεύω ότι οι τέσσερις αυτές Ελληνίδες ζωγράφοι προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και συναρπαστικό στο φιλότεχνο κοινό του Λονδίνου, που θα παρουσιάσουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα της Ελληνικής τέχνης και των εικαστικών τάσεων που υπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα.» λέει ο ίδιος.

Η έκθεση ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου αλλά τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Οκτωβρίου – εκεί μάλιστα θα παρευρεθούν οι Λονδρέζοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου George Washington.

Κάτια Βαρβάκη, Magia Place

Εγκαίνια: Τετάρτη 5/10 – 6.00 – 9.00μ.μ., Διάρκεια: 3 έως 31 Οκτώβρη 2016

Δημοφιλή