Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως εκτέλεσε πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας που δολοφόνησε πολίτη

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
TURKI BIN SAUD
NurPhoto via Getty Images
Εκτύπωση

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την εκτέλεση ενός πρίγκιπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας των Αλ Σαούντ, για τη δολοφονία ενός Σαουδάραβα πολίτη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Turki bin Saud al-Kabir εκτελέστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε έναν Σαουδάραβα μετά από έναν καβγά. Ο πρίγκηπας είχε κριθεί ένοχος πριν τρία χρόνια και σύμφωνα με μίντια από το Ριάντ η οικογένεια του θύματος είχε δεχτεί πρόταση να τον συγχωρέσει έναντι μεγάλης αμοιβής, την οποία όμως αρνήθηκε.

Η εκτέλεση έγινε στην πρωτεύουσα, το Ριάντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Spa, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκτέλεση ενός πρίγκιπα είναι σπάνιο γεγονός στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη που όλα τους έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.

Η ανακοίνωση έκανε αίσθηση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. "Στην εφαρμογή του θεϊκού νόμου δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ πριγκίπων και απλών πολιτών. Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη χώρα", έγραψε ένας χρήστης του Twitter ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι "λυπήθηκε πολύ" και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του θύματος όσο και στην οικογένεια του δράστη.

Αυτή ήταν η 134η εκτέλεση που γίνεται στη Σαουδική Αραβία από τις αρχές του έτους. Πέρσι είχαν εκτελεστεί στο βασίλειο 153 άνθρωποι.