Διεκόπη η δίκη του Γιακουμάκη. Κατάθεση-«φωτιά» από τον σπουδαστή Δάβρη

Διεκόπη η δίκη του Γιακουμάκη. Κατάθεση-«φωτιά» από τον σπουδαστή Δάβρη
Eurokinissi

Διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 και θα συνεχιστεί τη ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ενώπιον της έδρας κατέθεσε η μητέρα του Βαγγέλη, ο πατέρας και ο σπουδαστής Νίκος Δάβρης, ο οποίος ήρθε από τη Βραζιλία. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η Μαρία Φρονιμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, μίλησε βουρκωμένη για τα όσα γνώριζε, το ίδιο και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή.

Ιδιαίτερα διαφωτιστική ήταν η κατάθεση του Νίκου Δάβρη, ο οποίος ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τους υπευθύνους της Σχολής για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Δίνοντας σαφέστατες απαντήσεις ο Δάβρης είπε ότι οι τραμπουκισμοί σε βάρος του Βαγγέλη ήταν γνωστοί και ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα για να προστατευτεί.

Η δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής. Παρόντες ήταν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα (όπου υπάγεται η σχολή), ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, ο σπουδαστής Νίκος Δαβρής, καθηγητές και υπάλληλοι της Σχολής.

Απούσα ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, καθώς, όπως ενημέρωσε το δικαστήριο, έχει σπάσει το πόδι της. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται επίσης ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Δημοφιλή