Η ομολογία του πρώην πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για το φονικό στην Πανόρμου

Η ομολογία του πρώην πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για το φονικό στην Πανόρμου
eurokinissi

«Με τον Μάκη τσακωνόμασταν συνέχεια. Χθες, μου έκανε επίθεση χωρίς να τον περιμένω. Αντέδρασα παίρνοντας το όπλο μου».

Αυτό φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο 60χορνος πρώην αστυνομικός, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ στην οδό Βατοπεδίου στην Πανόρμου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Ο δράστης κρυβόταν για περίπου 14 ώρες μέχρι που παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσω της οικογένειάς του να του δώσουν να καταλάβει ότι η παράδοση είναι μονόδρομος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την εμφάνισή του στη ΓΑΔΑ είχε μαζί του το όπλο με το οποίο δολοφόνησε το θύμα.

Πολιτευτής της Χρυσής Αυγής που διεγράφη

Ο πρώην αστυνομικός είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία.

Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγματα ασφαλείας». Την ίδια περίοδο –Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Μετά από καιρό ωστόσο διεγράφη από το κόμμα διότι η Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι τους κάνει κακό με τη συμπεριφορά του.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο 60χρονος διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου στον αριθμό 11 της οδού Βατοπεδίου. Ακριβώς απέναντι είναι η πολυκατοικία όπου διαμένει ο δράστης. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Κάποια στιγμή ο 60χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμά του, πήρε ένα όπλο, κατέβηκε στο δρόμο και πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος το θύμα.

Στη συνέχεια, έφυγε ανενόχλητος με το όπλο στα χέρια χαιρετώντας μάλιστα έναν γείτονά του. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες είχαν συχνά διαπληκτισμούς. Η τελευταία τους διαφωνία αφορούσε στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο γυμναστήριο με την οποία αντιδρούσε ο πρώην αστυνομικός.

Δημοφιλή