Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την αριστερά και τον κομμουνισμό

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την αριστερά και τον κομμουνισμό
Sooc

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη από τη Χίο. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες» και πρόσθεσε ότι «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και οΤσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του», είπε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ που έκανε λόγο για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι».

«Σας αδίκησα αν σας ταύτισα με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του.

«Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Εγώ δεν είπα στην ομιλία μου στην Χίο, δεν είπα να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα, να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες αυτό. Είναι μια ιστορικού τύπου συζήτηση. Εγώ πιστεύω στην φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και μου αρέσει και όλοι να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, και εσείς. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι αν ερχόταν κομμουνισμός εμάς δεν θα μας αφήνατε να μιλάμε, γιατί ο κομμουνισμός είναι ένα κόμμα, χωρίς Κοινοβούλιο. Εμείς είμαστε φιλελεύθερο κόμμα με Κοινοβούλιο και πολλά κόμματα και με εσάς μέσα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε ωστόσο, ότι διορθώνει εφόσον το ΚΚΕ εξέλαβε την δήλωσή του αυτή σαν ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κομμουνιστές, όπως εσείς που είστε καθαροί και συνεπείς κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές». Γι αυτό – συνέχισε - καθίστανται ακόμη πιο επικίνδυνοι, διότι εφόσον είναι τυχοδιώκτες, για να πάρουν την εξουσία και να την κρατήσουν δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό. «Αυτή είναι οι διαφορά με σας. Εσείς είστε κανονικοί Κομμουνιστές και υπό την έννοια είστε πολιτικοί και ιδεολογικοί μου αντίπαλοι. Αν σας ταύτισα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κακώς. Αλλά η δική μου δήλωση δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε αυτό, που το επανίδρυσε μετά τη Χούντα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Δημοφιλή