Mε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Mε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
eurokinissi

O εορτασμός των 100 χρόνων, από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έγινε με μεγάλη λαμπρότητα χτες (9/11) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας Επτά θάλασσεςτης Ραχήλ Τσαγγάρη, μια προσπάθεια αποτύπωσης του μεγαλείου της ελληνικής ναυτιλίας που έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ στη συνέχεια η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμήνευσε μουσικά κομμάτια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η ναυτιλία των Ελλήνων κατακτά κυρίαρχη θέση στη διεθνή αγορά και δεν ζητά διευκολύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και θα πρέπει να μείνει παρούσα στον τόπο της.

«Κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε ξανά στην αίθουσα αυτή πριν από 25 χρόνια, γιορτάζοντας τότε τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ενώσεως μας" τόνισε ο κ. Βενιάμης και συμπλήρωσε: "νιώθουμε όλοι χαρά που φέτος η Ένωσή μας το σπίτι της Ελληνικής Ναυτιλίας κλείνει 100 χρόνια πορείας. Ο πρόεδρος της ΕΕΕ υπογράμμισε, ότι η ναυτιλία μέσα από την ιστορική της αναδρομή αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και τη διαχρονική υπεροχή της στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της ναυτιλίας των Ελλήνων. Αναφερόμενος στην ΕΕΕ, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σωματείο που έζησε τους σταθμούς της νεότερης ιστορίας του τόπου με τους 16 προέδρους που ηγήθηκαν αυτής, αλλά και τα 231 τιμημένα μέλη στα συμβούλια της ενώσεως που, όπως πρόσθεσε, η ιστορία της διαδοχής τους αποτελεί έκφραση των τριών θεμελιωδών αρχών της συνέχειας της συνέπειας και της σοβαρότητας».

Το λόγο πήρε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε τη σημερινή επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ως ένα «ορόσημο τόσο για την ελληνική ναυτιλία, όσο και για την ελληνική οικονομία» και εξήρε την καινοτομία, πρωτοπορία και διορατικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών στις επενδύσεις και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, χαρακτηριστικά που «έθεσαν τις βάσεις για την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές στίβο».

«Οι προκλήσεις για το μέλλον είναι μεγάλες. Ωστόσο η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες. Θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας στους διεθνείς οργανισμούς. Να βελτιώνει πολιτικές με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Mε πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή