Παράπονα πίσω από τις κλειστές πόρτες: Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών

Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Alkis Konstantinidis / Reuters

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του νέου γύρου συναντήσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς η οποία έλαβε χώρα στον απόηχο του άρθρου των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ στο οποίο το Ταμείο τόνισε ότι η Αθήνα είναι υπεύθυνη τόσο για τη λιτότητα όσο και για τα νέα μέτρα αφού συμφώνησε με τους Ευρωπαίους.

Κυβερνητική πηγή εξερχόμενη των συναντήσεων δήλωσε σχετικά ότι «εκφράσαμε το παράπονό μας ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blogs» Σημείωσε δε, ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμμερίζονται αυτή τη θέση».

Ερωτηθείσα η ίδια πηγή για το πώς και εάν αντέδρασαν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, απάντησε ότι «η εικόνα που μεταφέρθηκε» πίσω από τις κλειστές πόρτες των συζητήσεων είναι πως «το Ταμείο δεν ήθελε να δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις αλλά να καταγράψει τις θέσεις του».

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση με τους θεσμούς συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες ημέρες και συμφωνήθηκε οι συναντήσεις να είναι πυκνές ώστε να κλείσει η συζήτηση για όσα περισσότερα θέματα είναι εφικτό, συμπεριλαμβανομένων και των προϋπολογισμών 2017 και 2018. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν και οι εξαγγελίες Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα χωρίς ωστόσο να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοφιλή