Σε... εκλογική επιμόρφωση η ΝΔ. Σε φουλ ρυθμούς η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών

Σε... εκλογική επιμόρφωση η ΝΔ. Σε φουλ ρυθμούς η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών
eurokinissi

Από τη μια πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις περιοδείες και τις επισκέψεις ανά την επικράτεια, δίνοντας άρωμα εκλογών στο σύνολο των δημοσίων τοποθετήσεων του και απο την άλλη, το κόμμα του, εντείνει τις οργανωτικές διαδικασίες για την ανάδειξη της επόμενης γενιάς στελεχιακού δυναμικού.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όποτε και εγκαινιάστηκε, η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών συνεχίζει σε "φουλ" ρυθμούς τη διαδικασία επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, με 4 νέους κύκλους σε Αθήνα και Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της οδού Πειραιώς σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον.

Ζητούμενο και στοίχημα παραμένει η ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών, που εκφράζουν τις θέσεις του Κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο, αλλά και η κάλυψη του κενού σε πολιτικό και στελεχιακό δυναμικό, που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου.

Οι θεματικές ενότητες που διδάσκονται μεταξύ άλλων είναι:

  • Ηγεσία και λήψη αποφάσεων
  • Η Ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας
  • Εθνικά θέματα και σύγχρονες προκλήσεις
  • Οικονομία - ελληνική κρίση
  • Οδικός Άξονας Εξόδου από τη κρίση
  • Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας.

Δημοφιλή