Οι δημοσκοπήσεις, οι περιοδείες και το γαλαζιο στοίχημα της διεύρυνσης

Οι δημοσκοπήσεις, οι περιοδείες και το γαλαζιο στοίχημα της διεύρυνσης
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ασκήσει για ακόμα μια φορά δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της διαπραγμάτευσης, τη συζήτηση περί νέας αύξησης του ΦΠΑ, τα ζητήματα της ασφαλείας των πολιτών και το μεταναστευτικό.

Δυο ημέρες πριν από τα δεύτερα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο πρόεδρος,της ΝΔ επιφυλάσσει "θερμά" λόγια για τα πεπραγμένα του Πρωθυπουργού στο τιμόνι της διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα βρίσκονται ξανά στο "σημείο μηδέν" με τη χώρα να "βαδίζει στα θολά νερά μιας νέας ασφυξίας με την απειλή του Grexit να παραμένει στο τραπέζι".

Η κομματική συνεδρίαση πραγματοποιείται στη σκιά των νέων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφων, αλλά και με φόντο τις πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις στην οδό Πειραιώς, που έγιναν δεκτές με ποικίλα σχόλια, κυρίως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας της "Δράσης" του κ.Σκυλακάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως - ακόμα και αν υπάρξουν ενστάσεις και κριτική από στελέχη που θα θελήσουν να πάρουν το λόγο - αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη διεύρυνσης της βάσης της ΝΔ και ενθάρρυνσης των συνεργασιών και με άλλα πρόσωπα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ζητούμενο παραμένει η ΝΔ να απευθυνθεί σε όλους όσους νιώθουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την περιοδεία του στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο, ετοιμάζεται για ακόμα μια περιοδεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας στο επίκεντρο των δημοσίων τοποθετήσεων του την αναφορά ότι "το πραγματικό δίλημμα είναι εάν συντάσσεται κάποιος με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Ελλάδα της νέας διαπλοκής, με την Ελλάδα της μετριότητας, με την Ελλάδα των παράνομων διορισμών στο Δημόσιο ή αν συντάσσεται με την Ελλάδα της δημιουργίας, της αλήθειας, της ευθύνης, της ελπίδας", όπως τη διατύπωσε και την ομιλία του στο Ναύπλιο.

Δημοφιλή