Οι «Φάροι» της ελληνικής τηλεόρασης

Οι «Φάροι» της ελληνικής τηλεόρασης
HuffPost Greece

Το Cosmote History δίνει τον λόγο σε ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και αποτελούν Φάρους δύναμης, πάθους και οράματος

Εφευρετικότητα, ευαισθησία, δέσμευση στον στόχο. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που διακρίνουν τα πορτραίτα των ανθρώπων που θα παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Cosmote History, της Cosmote TV. Το κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί δύο πρόσωπα, που δεν δίστασαν να ανακαλύψουν τις λύσεις στα δικά τους προβλήματα, την ευκαιρία μέσα στην κρίση, το μάθημα που ξεχώρισε στην αποτυχία. Νέοι που εμπνέουν, γυναίκες που δεν γνωρίζουν από όρια, Έλληνες που διαπρέπουν στην χώρα μας ή στο εξωτερικό θα εξιστορήσουν την πορεία τους, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που συνάντησαν μέχρι να επιτύχουν τον στόχο τους. Όσο μοναχική κι αν έμοιαζε ορισμένες φορές η διαδρομή τους οι δικοί τους άνθρωποι ήταν παρόντες, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας ο καθένας με τον δικό τους τρόπο. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φάροι» δίνει και σε αυτούς τον λόγο, πλαισιώνοντας το κάθε πρόσωπο με παράλληλες συνεντεύξεις.

Πρεμιέρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Στο πρώτο επεισόδιο θα γνωρίσουμε δύο δυναμικές και μαχητικές γυναίκες, την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου και την πρώτη γυναίκα συγκυβερνήτης Super Puma Χριστίνα – Αγαύη Κουσουράκη.

Η Μαρία Πολύζου έχει διανύσει, τρέχοντας, τα 2/3 της απόστασης ως το φεγγάρι, δηλαδή περισσότερα από 250.000 χλμ. Από το 1997 κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στην κλασική διαδρομή, ενώ έχει σημειώσει 14 πανελλήνια ρεκόρ. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Παράλληλα έχει κατακτήσει έναν άθλος της Παγκόσμιας ιστορίας: Σε εφτά ημέρες η Μαρία διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 μαραθωνίους. Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.

Η Χριστίνα – Αγαύη Κουσουράκη γνωρίζει εξίσου από άθλους που με πρώτη ματιά ίσως φαίνονται ακατόρθωτοι, καθώς σε πολύ νεαρή ηλικία έγινε η πρώτη γυναίκα συγκυβερνήτης στα Super Puma. Λαμβάνει καθημερινά μέρος στις επιχειρησιακές αποστολές της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που αποτελεί τιμή για την 384η Μοίρα Έρευνας Διάσωσης. Σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο, η Χριστίνα – Αγαύη κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό της και να επιβάλει την παρουσία της με μοναδικό όπλο τις ικανότητές της.

Αυτοί είναι οι δικοί μας Φάροι, τα πρόσωπα που ανατρέπουν τα στερεότυπα, που μας εμπνέουν να κυνηγήσουμε τα μικρά ή μεγάλα όνειρα μας, που μας δίνουν την ελπίδα και το παράδειγμα να επιμείνουμε στα οράματα και τους στόχους μας.

Info

«Φάροι»

Από τις 12/02 και Κάθε Κυριακή στις 23.00μμ

Δημοφιλή