Βίντεο: Αυτές είναι οι χορευτικές κινήσεις που κάνουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
JENNIFER LOPEZ DANCING
Rob Verhorst via Getty Images
Εκτύπωση

Από τη Σαλώμη μέχρι τη Σακίρα και τη Τζένιφερ Λόπεζ, ο γυναικείος χορός πάντα ασκούσε τη δική του γοητεία- και όλοι γνωρίζουμε πως, με τις σωστές κινήσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα πανίσχυρο ερωτικό κάλεσμα προς τον (τυχερό ή άτυχο, ανάλογα με τις συνθήκες- όπως το βλέπει κανείς!) παρατηρητή.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Νορθούμπρια κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως το ότι το μυστικό είναι ο χορός να θυμίζει (λιγότερο ή περισσότερο) σεξ. Εδώ και χρόνια η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι ο χορός και το σεξ συνδέονται στενά, καθώς ο χορός σε κοινωνικό περιβάλλον συνήθως αποτελεί ένα «τελετουργικό» για φλερτ. Επίσης, έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες ότι οι άνδρες βρίσκουν τις χορευτικές κινήσεις των γυναικών πιο γοητευτικές, όταν οι τελευταίες βρίσκονται σε γόνιμη φάση του κύκλου (ωορρηξία).

Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, όπου συμμετείχαν 30 εθελόντριες 18-30 ετών (καμία τους δεν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια), όσες χορεύτριες πήραν «άριστα» και από τα δύο φύλα, έκαναν ορισμένες κοινές κινήσεις και φιγούρες: Κινούσαν περισσότερο τους γοφούς τους και τα χέρια-πόδια τους με ασύμμετρο τρόπο, αλλά όχι υπερβολικά ασύμμετρο, ώστε να δείχνουν «ξεκούρδιστες». Οι άνδρες παρατηρητές εστίαζαν περισσότερο στις ασυμμετρικές κινήσεις των χεριών των γυναικών χορευτριών, ενώ οι γυναίκες θεατές στις ασυμμετρικές κινήσεις των ποδιών.

Όσον αφορά στα τελικά συμπεράσματα, αποτυπώνονται καλύτερα σε βίντεο με 3D μοντέλο, όπου παρουσιάζονται οι πιο «επιτυχημένες» και οι πιο «αποτυχημένες» κινήσεις.