Τραγωδία στο Μοσχάτο: Ο ξενοδόχος τηλεφώνησε για βοήθεια πριν ξεψυχήσει. «Με τραυμάτισαν. Ελάτε γρήγορα»

Τραγωδία στο Μοσχάτο: Ο ξενοδόχος τηλεφώνησε για βοήθεια πριν ξεψυχήσει. «Με τραυμάτισαν. Ελάτε γρήγορα»
Eurokinissi

«Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Βρίσκομαι στην οδό Μακρυγιάννη σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ελάτε γρήγορα πεθαίνω».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 47χρονου ξενοδόχου του Πειραιά, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο από 39χρονο παραολυμπιονίκη της κολύμβησης (ιδιοκτήτη του πρακτορείου). Το θύμα δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς και εγκαταλείφθηκε μέσα στο κατάστημα. Ενώ ψυχορραγούσε τηλεφώνησε στην Αστυνομία ζητώντας βοήθεια. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ήταν ακόμα ζωντανός. Την τελευταία του πνοή άφησε λίγη ώρα μετά στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Ο δράστης, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή, κυκλοφορούσε έχοντας στο αναπηρικό καροτσάκι ένα 22αρι όπλο Zastava. Η διαμάχη θύτη και θύματος ξεκίνησε λόγω μίας γυναίκας. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του ξενοδόχου, η οποία είχε ερωτική σχέση με τον Παραολυμπιονίκη. Το θύμα υποστήριζε ότι η πρώην γυναίκα του σύναψε με το δράστη σχέση κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους και πίεζε τον 39χρονο να το καταθέσει στη δίκη που είχε μαζί της στις 30 Μαρτίου για την επιμέλεια των παιδιών τους. Ο δράστης αντίτεινε ότι σύναψε σχέση με τη γυναίκα του αφού πρώτα εκείνοι είχαν χωρίσει.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ξενοδόχος πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Παραολυμπιονίκη στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο για να του ζητήσει το λόγο. Ο 39χρονος τον πυροβόλησε και τον άφησε μέσα στο κατάστημα κλείνοντας τα ρολά.

Ο δράστης είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε το 2002. Ήταν αθλητής της κολύμβησης με μεγάλες διακρίσεις στους παραολυμπακούς αγώνες. Το θύμα διατηρούσε ξενοδοχείο στον Πειραιά, ήταν λάτρης της σκοποβολής και είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια και δύο τυφέκια. Οι άδειες, ωστόσο, ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016 λόγω δικογραφίας που είχε σχηματιστεί εναντίον του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του.

Δημοφιλή