Δίκη Φαίης: «Όταν την είδα στο νοσοκομείο, δεν την αναγνώρισα»

Δίκη Φαίης: «Όταν την είδα στο νοσοκομείο, δεν την αναγνώρισα»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Άγρια χτυπημένη ήταν η 23χρονη Φαίη Μπλάχα, σύμφωνα με φίλη της που κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Η μάρτυρας μίλησε για το "μεγάλο ανταγωνισμό" του θύματος και της αδελφής της Μαριαλένας

Μία κοπέλα χτυπημένη άσχημα -"μη αναγνωρίσιμη"- με μελανιές στο πρόσωπο και αίματα στα χείλη και στα χέρια. Μία κοπέλα ξαπλωμένη σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, χωρίς κάποιον να τη συνοδεύει. Η Φαίη Μπλαχά βρέθηκε στο νοσοκομείο και η αιτία ήταν αυτό που στο παρελθόν ο τότε φίλος της και σήμερα καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη, Β. Στεφανάκης, έχει περιγράψει ως "ένα χαστούκι".

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας με δάκρυα στα μάτια, η Ιωάννα Μαρμαρά, φίλη της 23χρονης Φαίης, που έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια, περιέγραψε με λεπτομέρειες τί αντίκρισε, όταν για πρώτη φορά μπήκε στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η άτυχη κοπέλα.

"Όταν την είδα, δεν την αναγνώρισα. Στο δωμάτιο ήταν 6-7 άτομα. Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Ήταν σκεπασμένη με ένα σεντονάκι. Ο καθένας την κοίταζε και έβηχε από πάνω της. Ήταν πρησμένη, είχε αίματα στα χείλη, μαυρισμένο μάτι, σημάδια στο μέτωπο από τα χτυπήματα. Τα νύχια της ήταν σπασμένα και είχε αίματα. Έπαθα σοκ. Κανένας δεν ήταν μαζί της εκείνο το πρωί" κατέθεσε. Όσο για την αδελφή του θύματος και νυν κατηγορούμενη για τα πλημμελήμματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, Μαριαλένα, η μάρτυρας υποστήριξε ότι η τελευταία ισχυρίστηκε πως κάποιος είχε βρει τη Φαίη στο δρόμο χτυπημένη και ειδοποίησε τον Β. Στεφανάκη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που -κατά τη μάρτυρα- έφερε μελανιές στα χέρια, της είπε τη δική του εκδοχή. Σύμφωνα με την Ιω. Μαρμαρά, "ήταν στεναχωρημένος και βρισκόταν σε πανικό. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού, έριξε στη Φαίη μόνο ένα χαστούκι και εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Εμείς εκείνη την ώρα δεν είχαμε εικόνα για τα εσωτερικά χτυπήματα".

Μάλιστα -συνέχισε- ο κατηγορούμενος της εξήγησε για τα όσα προηγήθηκαν του "ατυχήματος". Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, της είπε ότι "είχε αφήσει τη Φαίη στο σπίτι της και πήγε για ύπνο σε ένα φίλο του στο Γέρακα. Στο φίλο του τηλεφώνησε μια κοπέλα η οποία τον κάλεσε να πάνε σε ένα πάρτι στην Αθήνα. Μαζί της ήταν και η Μαριαλένα, η οποία ζήτησε να του μιλήσει. Υποστήριξε ότι όταν αρνήθηκε την πρόσκληση της Μαριαλένας να πάνε μαζί στο ίδιο πάρτι εκείνη άρχισε να βρίζει τη Φαίη. Του είπε οτι είναι ανήθικη και διατηρεί παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες και πως κακώς διέκοψε τη σχέση τους για εκείνη. Ο Βαγγέλης ισχυρίστηκε πως εξοργίστηκε και ζήτησε από τη Φαίη να βρεθούν. Αφού λογομάχησαν στο τηλέφωνο , πήγε έξω από το σπίτι της όπου συνέχισαν μεσα στο αυτοκίνητο τον καβγά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Φαίη του είπε " θα κανω οτι θέλω και εσύ είχες σχέση με την αδελφή μου" και σήκωσε πρώτη χέρι...".

Πρόεδρος: Ο Στεφανάκης ξέρετε πως ενήργησε μετά το χτύπημα;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι πανικοβλήθηκε , πήγε στο σπίτι του φίλου του και μετά πήγαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο και ενημέρωσε την Μαριαλένα.

Πρόεδρος: Γιατί δέχτηκε ο Στεφανάκης να πει ψέματα;

Μάρτυρας: Μου είπε πως ήθελε στην αρχή να πει την αλήθεια αλλά η Μαριαλένα του είπε να πουν ψέματα για να μην το μάθει ο πατέρας τους.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έδειχνε να φοβάται την Μαριαλένα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Τον απειλούσε με κάτι;

Μάρτυρας: Τον άκουσα να της λέει στο τηλέφωνο " κόψε τις μ... γιατί θα τα πω όλα". Μου είπε μετά οτι αυτό που θα έλεγε στην αστυνομία ήταν ότι εκείνη του ζήτησε να πει ψέματα. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Ο "μεγάλος ανταγωνισμός"

Λόγω της φιλίας της με τη Φαίη, η Ιωάννα Μαρμαρά ήταν σε θέση να γνωρίζει καλά λεπτομέρειες τόσο για τη σχέση του θύματος με τον Β. Στεφανάκη όσο για τη σχέση της με την αδελφή της. Για τον πρώτο, η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι τη ζήλευε πολύ, ενώ για τη δεύτερη μίλησε για έναν "μεγάλο ανταγωνισμό" εξαιτίας του κατηγορούμενου, καθώς και η Μαριαλένα είχε στο παρελθόν ερωτικές σχέσης μαζί του.

"Όταν ξεκίνησε η σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με την μεγάλη της αδελφή. Η Φαίη ήταν πολύ ερωτευμένη. Το άγχος της ήταν η αδελφή της η οποία μπλέκονταν συνεχώς στα πόδια τους. Είχε υποψίες οτι τον παρενοχλεί" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, περιγράφοντας ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα στην καφετέρια όπου εργαζόταν μαζί με τη Φαίη: "Η Μαριαλένα είχε έρθει στο μαγαζί μαζί με φίλες της και έδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στη Φαίη. Την ειρωνευόταν και έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς. Της έλεγε "ουστ απο εδώ". Εγώ ήξερα γιατί το έκανε. Ζήλευε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο. Τελικά , ο υπεύθυνος του μαγαζιού την έδιωξε".

Η δίκη συνεχίζεται.

Δημοφιλή