HΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που σκότωσε κατά τη διάρκεια καταδίωξης μοτοσικλετιστή

HΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που σκότωσε κατά τη διάρκεια καταδίωξης μοτοσικλετιστή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός στην επαρχία Μπέρκλεϊ της Νότιας Καρολίνας καθώς συγκρούστηκε με ταχύτητα με μία μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον αναβάτη, όπως αναφέρει η Post and Courier.

Σε βίντεο που δημοσίευσε την Πέμπτη η τοπική αστυνομία στο Youtube, το περιπολικό φαίνεται να πλησιάζει υπερβολικά τη μοτοσικλέτα και τελικά να τη χτυπάει από πίσω με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει θανάσιμα σε προπορευόμενο όχημα.

Στο βίντεο ο αστυνομικός δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά υπάλληλοι του γραφείου της τοπικής αστυνομίας δήλωσαν ότι η επαφή με τη μοτοσικλέτα δεν έγινε εσκεμμένα.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, Ρόμπερτ Λι Κλαρκ Τζούνιορ έχασε τον έλεγχο της μηχανής όταν συγκρούστηκε με το περιπολικό και χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο. Άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν φορούσε κράνος. Ο αστυνομικός τον καταδίωκε επειδή είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκε επίσης και μαριχουάνα στο αίμα του.

Ο αστυνομικός Τζέιμς Βανσάντ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το εν λόγω περιστατικό. Στην έκθεσή του ο αστυνομικός ανέφερε ότι η σύγκρουση δεν έγινε σκόπιμα. Πάντως η πολιτική της τοπικής αστυνομίας απαγορεύει αυτού του είδους τη στενή επαφή κατά τη διάρκεια των καταδιώξεων.

«Η σκόπιμη επαφή μεταξύ των οχημάτων ή η πρόσκρουση απαγορεύονται εκτός αν οι ενέργειες αυτές εγκριθούν από τον επιβλέποντα. Οι ενέργειες αυτές μπορούν να επιτραπούν μόνο μετά την έγκριση θανατηφόρων κατασταλτικών μέσων».

Δημοφιλή