6 συμβουλές για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα

6 συμβουλές για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα
flowers asters in white enameled pitcher on a blue wooden surface
OksanaKiian via Getty Images
flowers asters in white enameled pitcher on a blue wooden surface

Τα φρέσκα λουλούδια δίνουν πάντοτε μία ιδιαίτερη και γεμάτη χρώμα νότα στο σπίτι. Το κακό είναι ότι, όσο κι αν τα φροντίζετε τα φρέσκα λουλούδια γρήγορα μαραίνονται. Και, η αλήθεια είναι τα λουλούδια στα σκουπίδια δεν είναι ποτέ ευχάριστο θέαμα. Έτσι, θεωρήσαμε χρήσιμο να μοιραστούμε μαζί σας τις 6 συμβουλές που δίνει η ιστοσελίδα The Kitchn ώστε να κρατάνε περισσότερο τα λουλούδια σας.

1. Κόψτε τα κοτσάνια

Όταν θα έχουν περάσει μερικές μέρες από τότε που πήρατε τα φρέσκα λουλούδια, μπορεί να κόψετε λίγο τα κοτσάνια, ώστε να σχηματίζουν ελαφριά γωνία και να απορροφούν με αυτόν τον τρόπο καλύτερα το νερό.

2. Κόψτε μερικά από τα φύλλα

Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο νερό στο βάζο πρόκειται να σαπίσει γρήγορα, οπότε αφαιρέστε όλα τα φύλλα που είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού.

3. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό

Αρχικά, βάλτε τα λουλούδια μέσα στο νερό, όσο το δυνατόν το συντομότερο, αλλά προσέξτε το νερό να μην είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό για τα λουλούδια θα υποστούν σοκ.

4. Ταΐστε τα

Βάλτε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι για κάθε 1/4 του λίτρου νερό.

5. Διατηρήστε τα σε σωστή θερμοκρασία

Τα δωμάτια που έχουν πολλή ζέστη ή τα σημεία που βλέπουν απευθείας σε ήλιο δεν βοηθούν τα λουλούδια σας να διατηρηθούν. Κρατήστε τα λουλούδια σας σε ένα δροσερό σημείο με σκιά.

6. Επαναλάβετε

Το ιδανικό είναι να αλλάζετε το νερό κάθε 1-2 μέρες πριν το δείτε να θολώνει. Όταν αλλάζετε το νερό, μπορείτε να τρίψετε λίγο το εσωτερικό μέρος του βάζου, να ξανακόψετε τα κοτσάνια και να ξαναβάλετε μέσα στο νερό το μείγμα με το λεμόνι και την ζάχαρη.