Μοντέλο στην Ιρλανδία προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να αναγνωριστεί ο ουμανιστικός γάμος της

Μοντέλο στην Ιρλανδία προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να αναγνωριστεί ο ουμανιστικός γάμος της
INSTAGRAM

Ένα μοντέλο και ο ποδοσφαιριστής σύντροφός της απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας για να δοθεί νομική ισχύ στον μη θρησκευτικό γάμο που έχουν προγραμματίσει για τις 22 Ιουλίου.

Η 27χρονη Λάουρα Λακόλ και ο 26χρονος Γιουνάν Ο'Κέιν θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με μια ουμανιστική τελετή, που θα διεξαχθεί σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της χώρας. Η τελετή δεν θα διεξαχθεί με την βοήθεια κάποιου ιερέα, αλλά από κάποιον τελετάρχη του γάμου, όπως συμβαίνει συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες της Δύσης.

Η μοναδική χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναγνωρίζει τις ουμανιστικές τελετές είναι η Σκωτία, με την συντηρητική Ιρλανδία να θέτει ως προϋπόθεση την διεξαγωγή ενός πολιτικού γάμου. Μόνο που πολιτικοί γάμοι μπορούν να διεξαχθούν σε συγκεκριμένα κρατικά κτίρια και σίγουρα όχι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπως θα ήθελε η Λακόλ.

Το 27χρονο μοντέλο, που είναι αντιπρόεδρος της αθεϊστικής οργάνωσης Atheist NI, δίνει τώρα την δική της μάχη να αναγνωριστεί ο ουμανιστικός γάμος της, ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να αλλάξει την νομοθεσία, μόλις ένα μήνα πριν την τελετή.

«Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε, θέλουμε να επανεξεταστεί το αίτημά μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μιας γαμήλιας τελετής σε όποιον άλλον το επιθυμεί», είπε.

Celebrating good news tonight 💅 #ootd #ootn #yslbag #zara

A post shared by Laura Lacole (@lauralacole) on

Quick snap before Drake #drake #blonde #ootd #highlighter #picoftheday #cleavage #makeup

A post shared by Laura Lacole (@lauralacole) on

Δημοφιλή