Αναβάλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι πανελλαδικές εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου

Αναβάλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι πανελλαδικές εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου
LESBOS, GREECE - JUNE 12: Huge rocks are seen following the 6,2 magnitude earthquake hit Plomari region of Lesbos in Greece on June 12, 2017. (Photo by Manolis Lagoutaris/Anadolu Agency/Getty Images)
LESBOS, GREECE - JUNE 12: Huge rocks are seen following the 6,2 magnitude earthquake hit Plomari region of Lesbos in Greece on June 12, 2017. (Photo by Manolis Lagoutaris/Anadolu Agency/Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images

Την αναβολή, μέχρι νεοτέρας, των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλ, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο, 15 Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε, αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Τέλος, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Μυτιλήνη: Κλείνουν το μεγάλο κάστρο και ο μητροπολοτικός ναός του Αγίου Αθανασίου, λόγω επικινδυνότητας

Έκλεισε από σήμερα το μεγάλο κάστρο της Μυτιλήνης, με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, «λόγω επικινδυνότητας αλλά και των παρατεταμένων σεισμικών δονήσεων».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι σεισμικές δονήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές, οι οποίες χαρακτηρίζονται σοβαρές, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου, μνημείο εκκλησιαστικής τέχνης του 18ου αιώνα. Σαν αποτέλεσμα αυτών των ζημιών ο ναός κλείνει αρχικά για ένα 15ήμερο, προκειμένου να ελεγχθεί σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται, ότι θα παραμένει ανοικτός μόνο για προσκύνημα, ενώ οι ενορίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Αρμένη) στην περιοχή της Κουλμπάρας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κλειστός ο δρόμος Πλωμαρίου-Μελίντας λόγω των διαρκών κατολισθήσεων

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάνει γνωστό ότι για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας ενημερώνει ότι από σήμερα Τετάρτη ο δρόμος Πλωμαρίου-Μελίντας θα παραμείνει κλειστός, λόγω συνεχών κατολισθήσεων και φθορών του οδοστρώματος συνεπεία του πρόσφατου σεισμού που έπληξε την περιοχή. Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να σταματήσει η εξέλιξη του φαινομένου και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών.

Η κυκλοφορία προς Μελίντα και Παλαιοχώρι θα διεξάγεται μέσω Σελαδίου-Παλαιοχωρίου κι οι οδηγοί θα ενημερώνονται και με κατάλληλη σήμανση.

Δημοφιλή