Τις παραιτήσεις γενικών διευθυντών και προϊσταμένων της ΕΡΤ ζήτησε το ΔΣ

Τις παραιτήσεις γενικών διευθυντών και προϊσταμένων της ΕΡΤ ζήτησε το ΔΣ
sooc

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, κατά συνεδρίασή της Δευτέρας του και στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας, αποφάσισε να ζητήσει από τους Γενικούς Διευθυντές να θέσουν στη διάθεσή του τις παραιτήσεις τους, κάτι το οποίο έγινε άμεσα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικοί ανακοίνωση, οι Γενικοί Διευθυντές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σε συνέχεια της ως άνω απόφασης θα ζητηθεί και από τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων της ΕΡΤ να πράξουν το ίδιο.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα συνήλθε η πρώτη γενική συνέλευση της ΕΡΤ ΑΕ χωρίς τον Λάμπη Ταγματάρχη, με τον Διονύση Τσακνή να ασκεί και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, εκτός από του προέδρου.

Από ορισμένους κύκλους, όπως αναφέρουν οι typologies.gr προτείνεται η ιδέα να διατηρήσει και τις δύο θέσεις για τα επόμενα χρόνια. Η προκήρυξη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου δημοσιεύτηκε και οι αιτήσεις για τη θέση (πενταετούς θητείας) πρέπει να κατατεθούν ως τις 29 Ιουνίου.

Από την κυβέρνηση έχουν ληφθεί αποφάσεις για πλήρη αλλαγή στη λειτουργία, τη δομή και το περιεχόμενο της ΕΡΤ. Με την αλλαγή στο ΔΣ και την προώθηση του οργανογράμματος θα οριστούν οι νέοι διευθυντές. Στο μεσοδιάστημα θα προκηρυχθούν και οι θέσεις για τον διαγωνισμό πρόσληψης των συμβασιούχων.

Δημοφιλή