Πυρκαγιές στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο

Πυρκαγιές στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο
EUROKINISSI

Πυρκαγιές σημειώθηκαν σήμερα στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρεί για την κατάσβεση και στις δυο περιοχές.

Η μια είναι κοντά στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα, σε σημείο κοντά σε παλιά χωματερή της περιοχής. Η πυρκαγιά γρήγορα εξαπλώθηκε, παρά την άπνοια, και πλησιάζει στον οικισμό. Σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων επιχειρεί επί τόπου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από τους όμορους νομούς. Νωρίτερα και όσο υπήρχε φως, έγιναν δύο ρίψεις νερού από Καναντέρ.

Η άλλη ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στα όρια της Μονής Αγκαράθου, στο Ηράκλειο, εκεί όπου -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- δώδεκα οχήματα με 27 άνδρες επιχειρούν για την κατάσβεση της.

Στο σημείο δρα και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που βρίσκεται στην Κρήτη ενώ 20 άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν ως πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και αγροτολιβαδικές εκτάσεις δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχουν προσωπικά ο διοικητής του νομού πύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης και ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης της Π.Υ αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών αυτή την ώρα, έχουν επικεντρωθεί στο να μην γυρίσει η φωτιά προς την Ιερά Μονή Αγκαράθου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή