Ποινή φυλάκισης σε δημοσιογράφο του BBC για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ποινή φυλάκισης σε δημοσιογράφο του BBC για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
mikeinlondon
<

Ο 33χρονος Λόιντ Γουάτσον από την βρετανική πόλη της Γκέιτσχεντ, ομολόγησε ότι είχε κατεβάσει ο ίδιος το υλικό, το οποίο περιελάμβανε βιασμούς ανήλικων κοριτσιών, κτηνοβασία και άλλες σαδιστικές πράξεις. Η υπεράσπισή του προέβαλε στο δικαστήριο τον πρότερο έντιμο βίο του κατηγορουμένου, καθώς και το επιχείρημα ότι ο ίδιος λάμβανε θεραπεία για τον εθισμό του στην παράνομη πορνογραφία.

Το δικαστήριο τελικά καταδίκασε τον δημοσιογράφο σε ποινή φυλάκισης εννιά μηνών με διετή αναστολή, αλλά και την παραμονή των στοιχείων του στην λίστα με όσους έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος απολύθηκε επίσης από το βρετανικό δίκτυο, με το τελευταίο να προβαίνει στην εξής ανακοίνωση: «Ο (Γουάτσον) δεν θα εργάζεται για το BBC. Το έγκλημα δεν έχει καμία με την δουλεία που μας παρείχε».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως εδώ και δεκαετίες έχει εξαπλωθεί η φήμη ότι στο BBC υπάρχει ένα κύκλωμα παιδεραστών που αλληλοκαλύπτονται. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, στην δημοσιότητα βγαίνουν ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις στελεχών του δικτύου που έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Δημοφιλή