Γκλίτερ και Χίτλερ: Η γκάφα μιας εταιρείας ρούχων που απέδειξε (ξανά) πόσο σημαντική είναι η σωστή γραμματοσειρά

Γκλίτερ και Χίτλερ: Η γκάφα μιας εταιρείας ρούχων που απέδειξε (ξανά) πόσο σημαντική είναι η σωστή γραμματοσειρά

Οι λάτρεις της τυπογραφίας ίσως πρέπει να απομακρυνθούν από τις οθόνες των υπολογιστών τους για την επόμενη είδηση.

Το Belle Chic, ένα online κατάστημα ρούχων από την Arizona, πήρε ένα σκληρό μάθημα πρόσφατα σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή γραμματοσειράς, ανάλογα με τη χρήση για την οποία τη θέλεις.

Ο λόγος για μια υφασμάτινη τσάντα (tote bag) που πωλείται από το κατάστημα, πάνω στην οποία αναγράφεται η φράση «My favorite color is glitter» (Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το γκλίτερ).

Με μια πρώτη ματιά, όμως, αυτό που διαβάζει κάποιος εξαιτίας της γραμματοσειράς που επιλέχθηκε για τη φράση, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό -και εντελώς λάθος.

«Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το Χίτλερ», γράφει χιουμοριστικά ο χρήστης @hurlarious στο Twitter ποστάροντας τη φωτογραφία της τσάντας και, πραγματικά, δεν τον αδικούμε. Όλοι αυτό διαβάσαμε. Όπως και οι 130.000 χρήστες που έχουν κάνει like στο tweet του μέχρι τώρα.

Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, το Twitter να σατιρίσει τη γραμματοσειρά της τσάντας όσο δεν πήγαινε.

Αλλά και να υπενθυμίσει στο Belle Chic, και σε κάθε ενδιαφερόμενο, πως «η καλή τυπογραφία είναι πάντα σημαντική!».

Το Belle Chic έλαβε το μήνυμα και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter δήλωσε πως «νιώθουμε κάτι παραπάνω από ντροπή για το σχέδιο». Στην πορεία η εταιρεία άλλαξε την επίμαχη γραμματοσειρά, επιλέγοντας μία πολύ πιο ευανάγνωστη, χάρη στην οποία μπορείς να διαβάσεις εύκολα την λέξη που ήθελαν εξ αρχής να γράψουν.