Iταλίδα γλίτωσε το βιασμό και το έγραψε στα social media. Η ιστορία που έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα

Iταλίδα γλίτωσε το βιασμό και το έγραψε στα social media. Η ιστορία που έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα
facebook

Ο βιασμός είναι ίσως η χειρότερη -ή μία από τις χειρότερες- εμπειρίες που μπορεί κανείς να βιώσει στη ζωή του. Σκεπτόμενη αυτό, η 18χρονη Anita Fallani από την Ιταλία δηλώνει «τυχερή που δεν βιάστηκε» μετά από τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στο δρόμο. Ο λογαριασμός της στο Facebook μετά το γεγονός έγινε viral επειδή η ίδια αποφάσισε να σχολιάσει δημόσια όλα όσα έζησε.

Η νεαρή από την πόλη Scandicci δήλωσε πως τις προάλλες επέστρεφε σπίτι της όταν ένας άγνωστος άνδρας άρχισε να τις κάνει ερωτήσεις στο δρόμο. Εκείνη τον αγνόησε, αλλά ο ύποπτος την ακολούθησε. Στη συνέχεια, η Fallani έγραψε:

«Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω τις ίδιες ελευθερίες με ένα άνδρα».

Η φράση αυτή κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral. Η 18χρονη -η οποία τυγχάνει να είναι κόρη του δημάρχου της Τοσκάνης- επισημαίνει πως ο άνδρας την είχε στοχεύσει από νωρίς ενώ εκείνη περίμενε ένα τραμ μετά από τη βόλτα της.

«Με βλέπεις και θεωρείς πως έχεις το δικαίωμα να με παρενοχλείς. Δεν έχω ιδέα ποιος είσαι αλλά αυτό δεν σε σταματά», έγραψε η κοπέλα χαρακτηριστικά. Μετά τις ερωτήσεις που της υπέβαλε εκείνος, επιβιβάστηκε στο τραμ και έβαλε τα ακουστικά της ελπίζοντας πως ο άνδρας θα σταματούσε να την ενοχλεί.

Ο εφιάλτης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η Fallani κατέβηκε από το λεωφορείο εκείνος την ακολούθησε στο σκοτάδι. «Ήθελα να βάλω τα κλάματα, αισθανόμουν τόσο μόνη και δεν ήξερα τι να κάνω», σημειώνει.

Αργότερα προσποιήθηκε ότι καλεί κάποιον στο τηλέφωνο αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε. Ήταν η στιγμή που η νεαρή άρχισε σοβαρά να φοβάται, θυμάται τώρα.

Όπως περιγράφει, όταν έφτασε στο σπίτι της ένιωσε αρχικά ασφαλής, αλλά λίγο αργότερα την κατέκλυσε ο θυμός. «Η δική μου είναι μια ιστορία όπως τόσες άλλες, δεν έχει τίποτα το πρωτότυπο, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να αισθανόμαστε τυχερές που δεν μας βίασαν», γράφει στο status της.

Η ιστορία της Ιταλίδας έχει αναδημοσιευτεί από τις μεγαλύτερες εθνικές εφημερίδες, τη La Repubblica και την Corriere della Serra, με το άρθρο επίσης να μοιράζεται χιλιάδες φορές στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει γίνει σαφές αν οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή