Το restart του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το restart του Κυριάκου Μητσοτάκη
Sooc

Οι 894 λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο κυριακάτικο άρθρο του για να περιγράψει την επανεκκίνηση της χώρας - όπως την οραματίζεται - αναμένεται να αποτελέσει και την βασική μαγιά για τις προτάσεις που θα παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ και αφορούν στο μέλλον της χώρας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το θετικό αφήγημα που επιθυμεί να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτακης στο εκλογικο σώμα και το οποίο ξεφεύγει απο τα στενά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης με την συγκυβερνηση και την επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο του άρθρο, ο πρόεδρος της ΝΔ βάζει στην αιχμή των αναφορών του τους νέους είτε γράφοντας για τις δουλειές που πρέπει να έχουν είτε για την μελλοντική αξία του πτυχίου που θα αποκτήσουν.

Στην πραγματικότητα βασική επιδιώξει του κ.Μητσοτάκη είναι μέσω των δημοσίων παρεμβάσεων του - με ορόσημο το βήμα της ΔΕΘ - να επιχειρήσει να δώσει πειστικές απαντήσεις για αυτά που απασχολούν τους πολίτες και το μέλλον των παιδιών τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα, αλλά όχι εκτός ατζέντας, τις υποσχέσεις και τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όλα αυτά, σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, συνοψίζονται στη λέξη κλειδί «restart» και την έννοια της «επανεκκίνησης» για τη χώρα που επιθυμεί να περιγράψει αλλά και να προτείνει λύσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και αν σε επίπεδο συνθηματολογίας, παραμένει ζητούμενο αν θα αποτελέσει και το κεντρικό σύνθημα στο φόντο των γαλάζιων εκδηλώσεων ανά την επικράτεια.

Δημοφιλή