Διογκώνεται η κρίση στην εφημερίδα «Αυγή». Παραιτήθηκε το Δ.Σ της εταιρείας

Διογκώνεται η κρίση στην εφημερίδα «Αυγή». Παραιτήθηκε το Δ.Σ της εταιρείας
AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παραίτησης του Νίκου Τσαγκρή, ο οποίος είχε αναλάβει το εγχείρημα ανανέωσης της εφημερίδας.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση την Τετάρτη(27/9) παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται τίποτα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο οποίος δέχτηκε τις έντονες παρατηρήσεις των μελών του ΔΣ για την κατάσταση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Ρήγας, επανέλαβε την πάγια δήλωση του, οτι το κόμμα δεν θέλει να κλείσει την εφημερίδα, χωρίς όμως να δώσει και κάποιο στίγμα για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν απο την πλευρά του για να αποφευχθεί μια τέτοια προοπτική.

Μετά την παραίτηση του ΔΣ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ορίσει νέο ΔΣ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι είχε προηγθεί η παραίτηση του δημοσιογράφου και αντιπροέδρου του Δ.Σ της εφημερίδας Νίκος Τσαγκρής, διαμαρτυρόμενο για την έλλειψη ενδιαφέροντος να λυθούν ουσιώδη δομικά και λειτουργικά ζητήματα. ΄Τον περασμένο Ιούνιο έχει υποβάλει την παραίτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος, αλλά δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ, προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα.

Η ΓΣ αποφάσισε να ακυρώσει τελικά την απεργία που είχε προγραμματιστεί καθώς έλαβαν την διαβεβαίωση ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αργότερο, θα τους καταβληθεί ένας μισθός από τους περίπου τέσσερις που τους οφείλονται.

Δημοφιλή