Φάρσα για βόμβα ο λόγος της αναχαίτισης πτήσης της Ryanair από βρετανικά μαχητικά

Φάρσα για βόμβα ο λόγος της αναχαίτισης πτήσης της Ryanair από βρετανικά μαχητικά
shutterstock

Μαχητικά Typhoon της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) αναχαίτισαν μια πτήση της Ryainar, εκτρέποντάς την στο αεροδρόμιο Στάνστεντ μετά από συναγερμό ο οποίος θεωρείται πως οφείλεται σε φάρσα.

Όπως αναφέρει το BBC, η RAF ανακοίνωσε πως μαχητικά της που βρίσκονταν σε ετοιμότητα απογειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης και συνόδεψαν με ασφάλεια το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο, κοντά στο Λονδίνο.

Οι πτήσεις από το Στάνστεντ ανεστάλησαν προσωρινά, αλλά πλέον γίνονται κανονικά. Η Ryanair ανέφερε πως η πτήση από το Κάουνας της Λιθουανίας στο Λούτον εξετράπη βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ένας επιβάτης, ο Τζόναθαν Ζούλμπεργκ, είπε ως όταν οι επιβάτες επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο είδαν πυροσβεστικά οχήματα και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, αλλά δεν ενημερώθηκαν για κάποια απειλή. Η πτήση καθυστέρησε μέχρι και 40 λεπτά, και μια αεροσυνοδός του είπε πως είχε υπάρξει απειλή για βόμβα στη Λιθουανία. Ο κ. Ζούλμπεργκ είπε πως ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως η απειλή για βόμβα είχε λάβει χώρα αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Μ. Βρετανία. «Όταν το άκουσα εξεπλάγην που επετράπη στο αεροπλάνο να απογειωθεί».

Δημοφιλή