Στους δύο τρίτος δεν χωρεί: Άγρια μάχη αρσενικών λιονταριών για τα μάτια μιας λέαινας

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί: Άγρια μάχη αρσενικών λιονταριών για τα μάτια μιας λέαινας
pjmalsbury via Getty Images

Λένε πως «στους δύο τρίτος δεν χωρεί», αλλά όλοι ξέρουμε πως κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό (είτε κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν). Από εκεί και πέρα, το πώς αντιδρά ο...θιγόμενος σε τέτοιες αδιάκριτες/ άκομψες συμπεριφορές εναπόκειται στην ιδιοσυγκρασία του καθενός- τουλάχιστον, όταν μιλάμε για ανθρώπους, γιατί στο ζωικό βασίλειο τα πράγματα, ως γνωστόν, είναι πιο...άμεσα και άγρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί βίντεο από το κανάλι Maasai mara Sightings του YouTube, όπου αναρτώνται βίντεο από το εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα: Ένα αρσενικό λιοντάρι αράζει στη σαβάνα, όταν το πλησιάζει μια λέαινα η οποία έχει διάθεση για...χάδια. Ο αρσενικός ανταποκρίνεται, σηκώνεται και αρχίζουν να...χαριεντίζονται, όταν ξαφνικά πλησιάζει ένα άλλο αρσενικό λιοντάρι- και ο πρώτος του ορμάει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια πάρα πολύ άγρια μάχη ανάμεσα στα δύο αρσενικά, ενώ η λέαινα βρίσκεται παραδίπλα.

Όταν το ξύλο σταματά, ο πρώτος αρσενικός βρίσκεται στο έδαφος, και ο δεύτερος απομακρύνεται προς την κατεύθυνση της λέαινας.

Δημοφιλή