Tα τέλη κυκλοφορίας του 2018: Πώς θα προχωρήσουμε στην εκτύπωση τους για να τα πληρώσουμε

Tα τέλη κυκλοφορίας του 2018: Πώς θα προχωρήσουμε στην εκτύπωση τους για να τα πληρώσουμε
eurokinissi

Τέλος της χρόνιας και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πλησιάζει. Θέμα ωρών αποτελεί η πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018 που θα αναρτηθούν στο Taxisnet.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τους αρμόδιους φορείς τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα έχουν καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Σημειώνεται ότι από τα γκισέ των τραπεζών χρεώνεται και προμήθεια περίπου 2 ευρώ ενώ δωρεάν είναι η πληρωμή μέσω των εναλλακτικών δικτύων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (web banking, phone banking κλπ). Επίσης οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Ο Χρήστης πληκτρολογεί: Την Διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp ΚΑΙ ΣΤΗ συνέχεια κανει Κλικ στο Πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

τέλη κυκλοφορίας 2017

Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα κατάσταση οχημάτων.

τελη κυκλοφορίας 2017

Στην επιλογη "Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας" μας βγάζει τα τέλη μας

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Δημοφιλή