Στα χέρια της Λάμψα ΑΕ το ξενοδοχείο King George με 43 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της Λάμψα ΑΕ το ξενοδοχείο King George με 43 εκατ. ευρώ
ATHENS, GREECE - JANUARY 19 2017: Night photo of Syntagma Square in Athens, Attica, Greece
ATHENS, GREECE - JANUARY 19 2017: Night photo of Syntagma Square in Athens, Attica, Greece
sjhaytov via Getty Images

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου King George από την Eurobank έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. Το ξενοδοχείο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ήταν μισθωμένο στην Λάμψα Α.Ε από το 2013 και λειτουργούσε από κοινού με το όμορο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Με την παραπάνω εξαγορά σε συνδυασμό με την μακροχρόνια μίσθωση και ριζική ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Kings Palace, ιδιοκτησίας του Ταμείου πρώην υπαλλήλων της ΑΤΕ, ο όμιλος ΛΑΜΨΑ, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες της περιόδου της ελληνικής οικονομικής κρίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς τα επενδυτικά του σχέδια στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις κινήσεις αυτές που αντιπροσωπεύουν επενδύσεις άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν άνω των 200 θέσεων εργασίας, ο όμιλος επιβεβαιώνει, όπως αναφέρει, τη διαχρονική εμπιστοσύνη του στον ελληνικό τουρισμό αλλά και στη συνεχή πρόοδο της πόλης των Αθηνών.

Η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1946 και δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι και εφεξής τα Ξενοδοχείο King George και Kings Palace στην Αθήνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή