«Τώρα αρχίζουμε...». Το γαλάζιο σύνθημα στη Βουλή και τα κρυφά όπλα.

«Τώρα αρχίζουμε...». Το γαλάζιο σύνθημα στη Βουλή και τα κρυφά όπλα.
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Ως την αρχή του ξηλώματος του κυβερνητικου «πουλόβερ» αντιμετωπίζουν την μάχη στη Βουλή στη ΝΔ, αφου εκτιμούν οτι και μόνο η παρουσια του Πρωθυπουργου στη συζητηση αποτελει μια ακομα απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει πολιτικά τον συνέταιρο του Καμμένο και συνολικά την συγκυβερνηση.

Στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός οτι η υποθεση της αγοραπωλησίας δεν περιορίζεται πλέον στα στενά όρια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης αλλα χτύπησε με σφοδρότητα και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη να βρίσκουν την ευκαιρία να διαφοροποιηθούν απο τον Πανό Καμμένο και να υπενθυμίζουν με νόημα την βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ περι του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα όπλα που θα ανασύρει απο τη φαρέτρα του ο Κυριάκος Μητσοτακης, απο τη στιγμη οπου στις συσκέψεις των επιτελών του τις τελευταίες ημέρες η φράση «πρόταση μομφής» ακούστηκε ουκ ολίγες φορές, είτε αφορούσε τον Πανό Καμμενο, είτε τον Νικο Βούτση, είτε συνολικά την κυβέρνηση.

Ζητούμενο παραμένει εάν ο πρόεδρος της ΝΔ, στη σκιά των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων και μεσα στο Σαββατοκύριακο για το ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου και τις σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας, θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατα της κυβέρνησης ή αν θα αφήσει την υποθεση ανοιχτή, ακολουθώντας την τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας, φέρνοντας καθημερινά νέα στοιχεία στο φως της επικαιροτητας.

Εξάλλου, στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν καλά οτι στην περίπτωση της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, εκτος απο τις συνθήκες συσπειρωσης που δημιουργουν για την συγκυβερνηση, χάνουν και οι ίδιοι τη χρήση αντίστοιχου όπλου τους επόμενους μήνες.

Άλλωστε στο πολιτικό ημερολόγιο, σε 20 ημέρες αναμενεται ακομα μια σύγκρουση σε επίπεδο κορυφης κατα τη συζητηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ενω ακολουθει το Συνεδριο της ΝΔ οπου ο Κυριάκος Μητσοτακης επιδιώκει να πάει ενισχυμένος μεσα απο τις κοινοβουλευτικές συγκρούσεις.

Δημοφιλή