Δύο γυναίκες καταρρίπτουν με επιχειρήματα τους δύο μεγαλύτερους μύθους γύρω από το σεξ και την παρθενία

Δύο γυναίκες καταρρίπτουν με επιχειρήματα τους δύο μεγαλύτερους μύθους γύρω από το σεξ και την παρθενία

Οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από ιτο σεξ είναι πολλοί. Πόσο λογικό όμως είναι να πιστεύουμε ακόμα σε αυτούς το 2018 και ενώ έχουμε στη διάθεσή μας επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα;

Για αυτό το λόγο, η Nina Brochmann και η Ellen Støkken Dahl, συγγραφείς του βιβλίου «The Wonder from Down Under» σε μία ομιλία τους στο TEDx του Όσλο φρόντισαν να καταρρίψουν με επιχειρήματα δύο τεράστιους μύθους γύρω από το σεξ που σχετίζονται με την παρθενία της γυναίκας.

Ο πρώτος μύθος είναι ότι ο παρθενικός υμένας σπάει και αιμορραγεί την πρώτη φορά που μια γυναίκα έχει κολπικό σεξ. Όπως εξήγησαν το σχήμα του υμένα μπορεί να διαφέρει σε κάθε γυναίκα και για αυτό το λόγο είναι δύσκολο να γίνονται έλεγχοι παρθενίας. Όπως τόνισαν επίσης όταν ο υμένας είναι ελαστικός μία γυναίκα δεν θα αιμορραγήσει ποτέ κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι ο υμένας εξαφανίζεται μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με τις δυο γιατρούς, σε πολλές γυναίκες ο υμένας είναι αρκετά ελαστικός και μπορεί να μην υποστεί καμία ζημιά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Σε άλλες γυναίκες μπορεί απλά να σχιστεί ώστε να διεισδύσει το πέος, αυτό ωστόσο δεν θα τον εξαφανίσει.

Για να αποδείξουν τα παραπάνω, οι δύο γιατροί επικαλέστηκαν την έρευνα ενός γιατρού που εξέτασε τους υμένες 36 εφήβων κοριτσιών σε ενδιαφέρουσα κατάσταση. Από την έρευνά αυτή προέκυψε ότι μόνο σε δύο κοπέλες υπήρχαν σαφή σημάδια διείσδυσης πράγμα που σημαίνει ότι εκτός και αν πιστεύετε ότι οι 34 υπόλοιπες είναι παρθένες, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι ο υμένας δεν εξαφανίζεται μετά την σεξουαλική επαφή.

Η ομιλία των δύο γυναικών σε συνδυασμό με τα ευρήματα της έρευνας που παρουσίασαν, έχουν κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου και για καλό λόγο καθώς αποτελούν μία σημαντική προσπάθεια ώστε να εξαλειφθούν οι μύθοι γύρω από την παρθενία και να παύσουν οι προσπάθειες ελέγχου της γυναικείας σεξουαλικότητας με τη χρήση όρων όπως αυτός της «αγνότητας».

(Με πληροφορίες από indy100)