Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων

Οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις 2016-2017

Newsroom | Δημοσιεύθηκε 10.04.2017

Oι πιο ταλαντούχες μαθητικές ομάδες, με τα πιο καινοτόμα προϊόντα και τα πιο πλήρη ...

Πύργος Ηλείας: Μαθητές με ειδικές ικανότητες επιχειρούν και κερδίζουν

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 24.07.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα είναι μοναδικές και τα συναισθήματα πολλά. Δουλέψαμε με πραγματικό ενθουσιασμό και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δημιουργήσαμε ένα αληθινό προϊόν, που απευθύνεται στην πραγματική αγορά. Μάθαμε να λειτουργούμε σαν μια ομάδα με κοινό σκοπό, μάθαμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να ανακαλύπτουμε τις ικανότητές και τα ιδιαίτερα ταλέντα μας.

Οι 12 μαθητές του Γυμνασίου Σκαδού Νάξου έγιναν «επιχειρηματίες»

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 19.07.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και αμέσως διαπιστώνεις ότι πρόκειται για έναν ευλογημένο τόπο. Το βουνό ευωδιάζει από τα άγρια βότανα. Η θέα προς τη θάλασσα κόβει την ανάσα και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού σε προσκαλούν να το ανακαλύψεις γωνιά γωνιά. Το σχολείο είναι ισόγειο, χτισμένο με πέτρα, όπως και τα περισσότερα σπίτια του χωριού. Κάποτε υπήρχαν πολλά παιδιά εδώ. Σήμερα, σε υποδέχονται μόλις δώδεκα. Η απορία που γεννιέται στο μυαλό σου είναι «Πού πήγαν όλοι;» ή μάλλον «γιατί να αφήσει κάποιος έναν τόπο, που μοιάζει βγαλμένος από ζωγραφικό πίνακα;».

OLEV:Η έξυπνη προώθηση του ελαιόλαδου απο μαθητές στην Πάτρα

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 09.06.2017
ΣΕΝ/JA Greece

«Του ήλιου η θυγατέρα, η πιο απ' όλες χαϊδευτή... η Ελιά η τιμημένη» του Κωστή Παλαμά, αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης, ώστε να ιδρύσουμε μια εικονική επιχείρηση μέσω της οποίας να αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και παράλληλα να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Είμαστε μαθητές της Β' τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών.

Μαθητές παρασκευάζουν μπύρα με «Άρωμα Ολύμπου» και γίνεται ανάρπαστη

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 29.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Στην αρχή όλα αυτά μας φαίνονταν θεωρητικά. Τώρα όμως που έχουμε στα χέρια μας μια επιχείρηση που παράγει περιζήτητα προϊόντα, συνειδητοποιήσαμε πόσο απλά η θεωρία έγινε πράξη. Μεταποιήσαμε τα βότανα σε μείγματα αφεψημάτων με συγκεκριμένες ιδιότητες και τα συσκευάσαμε σε όμορφα κουτάκια που τα σχεδιάσαμε και τα κόψαμε μόνοι μας. Μεταποιήσαμε ακόμη το ελαιόλαδο, τα βότανα και το μέλι, σε καλλυντικά χειροποίητα σαπούνια. Μεταποιήσαμε το μέλι σε κρασί, φτιάχνοντας εξαιρετική μεντοβίνα. Μεταποιήσαμε το μέλι μαζί με βύνη κριθαριού και λυκίσκο του τόπου μας, σε ποιοτική αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα. Δουλέψαμε μέσα στο χημείο του σχολείου μας, τα Σάββατα. Όλα μας τα προϊόντα τα συσκευάσαμε με μεράκι, σχεδιάζοντας όμορφες ετικέτες.

Μαθητές Λυκείου σώζουν ζωές με καινοτόμα συσκευή εκτάκτου ανάγκης

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 08.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Συστήσαμε την κοινωνική επιχείρηση "beLIVE" και δημιουργήσαμε ένα προϊόν τεχνολογίας που λειτουργεί ως ασπίδα στον κίνδυνο, που μπορεί να νοιώσει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του και θέλει να εκπέμψει σήμα SOS για να προστατευτεί αλλά ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, κωφάλαλοι, τυφλοί, άνθρωποι με αναπηρίες ή ασθένειες. Το προϊόν μας είναι μία καινοτόμος εφαρμογή, διαθέσιμη σε λογισμικό Android (εκδόσεις 4.4.1 +), μέσω της οποίας μπορείς να στείλεις μήνυμα SOS σε περίπτωση κινδύνου, σε 10 παραλήπτες με την χρήση ειδικής συσκευής. Η εφαρμογή μας ονομάζεται "exodus" και συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα «ξ».

Λαλαγγάκια με σφέλα Μεσσηνίας: Το σνακ-έκπληξη μαθητών απο την Καλαμάτα

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 14.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το λαλάγγι αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής. Η προέλευσή του βρίσκεται κρυμμένη σε μακρινές εποχές, τότε που ο Λέλεγας στέφθηκε πρώτος βασιλιάς της Σπάρτης. Ο ένας από τους γιους του, ο Μύλης, ήταν αυτός που επινόησε τον μύλο και έτσι ξεκίνησε στην Ελλάδα το άλεσμα του αλευριού. Ο βασιλιάς Λέλεγας συνδύασε το αλεσμένο αλεύρι με το ελαιόλαδο της Μάνης και έτσι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το λαλάγγι. Σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες, το λαλάγγι ήταν βασική τροφή τόσο των Λελέγων (Σπαρτιατών) πολεμιστών, όσο και των απλών αγροτών, καθώς λίγα μόνο λαλάγγια ήταν αρκετά, για να δώσουν δύναμη και ενέργεια για τις μάχες αλλά και για τις σκληρές δουλειές των χωραφιών.

Μαθητικός ραδιοφωνικός σταθμός ενώνει τα Βαλκάνια

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 10.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με την επωνυμία «United States of Balkans Radio» και το διακριτικό τίτλο U.S.B Radio "The Art of Being a Balkanian" είναι προσανατολισμένος προς τις τέχνες, και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής των Βαλκανίων, κι όχι μόνο. Διαμέσου της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του (android app), βασική αποστολή του είναι να επικοινωνεί, να ψυχαγωγεί, να εκπαιδεύει και να ενημερώνει τους ακροατές του για το έργο, τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια.

Μαθήτριες Λυκείου κατασκευάζουν πρωτότυπες, οικολογικές τσάντες

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 07.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

H "Ιnfinity" ιδρύθηκε το 2015. Πρόκειται για μια «Εικονική Επιχείρηση» η οποία παράγει οικολογικές τσάντες και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με την πρωτοβουλία πέντε μαθητριών της Α' Λυκείου. Στήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» και σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό όμιλο της Ιονίου Σχολής. Οι τσάντες αυτές είναι μοντέρνες και πολύ βολικές για μικρούς που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για βιβλία τους στο σχολείο, ακόμα και για μεγάλους για να μεταφέρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα ή τα ψώνια τους. Οι τσάντες μας έχουν αποτυπωμένα πρωτότυπα σχέδια και αποφθέγματα.

Πρωτοποριακή «Εικονική Επιχείρηση» σας ξεναγεί εικονικά στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 02.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος μας είναι πολλαπλό: Πρόκειται για ένα τεχνολογικά και επιστημονικά προηγμένο προϊόν. Καινοτόμο και μοναδικό στην αγορά. Συνδυάζει γυαλιά και εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Παρουσιάζει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην αρχική του μορφή και σε ακριβή μοντελοποίηση. Είναι εύκολο στη χρήση και πολύτιμο σε όλους, ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και το πλέον τιμητικό για μας, τη γενική εποπτεία της εφαρμογής έχει ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης.