Νέες συλλήψεις: Ξηλώνουν τη συμμορία του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο

Νέες συλλήψεις: Ξηλώνουν τη συμμορία του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο
HuffPost Greece

Ολόκληρη την αδίστακτη συμμορία του 31χρονου Αλβανού κακοποιού Αρμπέρ Μπάκο ξηλώνει η Ελληνική Αστυνομία.

Εκτός από τον 31χρονο, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο ακόμη σκληροί κακοποιοί. Ο ένας από αυτούς αλβανικής καταγωγής, με το ψευδώνυμο Όλντι, περιγράφεται ως ο άνδρας με συμμετοχή στην εν ψυχρώ δολοφονία στις 31 Οκτωβρίου 44χρονου Έλληνα σε μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου τον πυροβόλησε για ασήμαντη αφορμή. Στο παρελθόν ο Όλντι έχει κάνει φυλακή για κλοπές και ληστείες, ενώ αποτυπώματά του βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που νοίκιαζε ο Αρμπέρ Μπάκο στο Μικρολίμανο.

Ο τρίτος συλληφθείς είναι Αλβανός ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο κακοποιός-φάντασμα με τις εφτά ταυτότητες. Μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο και τον Όλντι ήταν αρχηγικά μέλη της συμμορίας που γάζωνε νυχτερινά καταστήματα στην Αθήνα. Και το τρίτο μέλος έχει συμμετοχή στην επίθεση του Μεταξουργείου, όπως και σε αυτή του περασμένου Οκτωβρίου κατά καταστήματος στον Άγιο Παντελεήμονα. Περιγράφεται, επίσης, ως αδίστακτο άτομο που το 2005 είχε μαχαιρώσει ομοεθνείς του στο λαιμό για να λύσει τις διαφορές που είχε μαζί τους.

Στην ίδια συμμορία με αυτή του 31χρονου Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο, ανήκουν άλλα επτά άτομα, τα οποία αναζητούνται. Η συμμορία όπως έγραψε η HuffPost Greece, έπαιρνε εντολές από κρατούμενο των φυλακών, ο οποίος βοήθησε τον 31χρονο Μπάκο να βρει κατάλυμα μετά την επίθεση στο Μικρολίμανο. Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται και ο οδηγός ταξί που πήρε τον 31χρονο από το Μικρολίμανο και τον φυγάδευσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

«Είναι ψυχωτικός»

Με τη φράση αυτή απάντησε ο διοικητής Ασφαλείας, Παναγιώτης Στάθης, στην ερώτηση που του έγινε για το κίνητρο του 31χρονου στην επίθεση με 11 τραυματίες στο Μικρολίμανο. «Πρόκειται για μανιακό –serial killer- ο οποίος πυροβολεί με το παραμικρό. ‘Θα σας γαζώσω’ είπε πριν αρχίσει να πυροβολεί. Αυτός ήταν και ένας τρόπος για εκείνον για να ανέβει στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για άτομο με καταπιεσμένα σύνδρομα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στάθης.

Στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς ο Μπάκο υποστήριξε ότι ήταν μεθυσμένος, κάτι, ωστόσο, που δεν προκύπτει από τις έρευνες. Για τα καλάσνικοφ ανέφερε ότι τα πέταξε στη θάλασσα, κάτι που, επίσης, δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πυρετώδεις είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό Πολωνού, συνεργού του, ο οποίος στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ληστείες και αποτελεί μέλος της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοφιλή