Η Αράχωβα... κρίση δεν κοιτά. Υψηλά τα ποσοστά κρατήσεων για τα Χριστούγεννα

Η Αράχωβα... κρίση δεν κοιτά. Υψηλά τα ποσοστά κρατήσεων για τα Χριστούγεννα
Eurokinissi

Πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας καταγράφουν οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει στη Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, «η Αράχωβα είναι κοντά στο 100% πληρότητα, το Πήλιο 80%, το Μέτσοβο 70%, ενώ ψηλά είναι ήδη το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και τα Γιάννενα».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζεται αύξηση κατά 20% στους κλασικούς χειμερινούς προορισμούς. «Παρά τη λαίλαπα των φόρων και τη μεγάλη οικονομική συμπίεση, φέτος υπάρχει μια σημαντικά αυξημένη τάση για ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό» λέει ο κ. Τσιλίδης, τονίζοντας ωστόσο πως «ακόμη βρισκόμαστε 40%-50% κάτω από τα επίπεδα του 2010, για να έχουμε αίσθηση του περιορισμού που έχουμε υποστεί».

Σε ότι αφορά τους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες για το εξωτερικό, το Λονδίνο είναι πάντα ψηλά στην σχετική λίστα. Επίσης, πολύ δημοφιλείς είναι η Βιέννη, η Πράγα, η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο και η Κρακοβία.

«Το πακέτο που πουλάει σήμερα είναι στα 400-450 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Τσιλίδης, ενώ όπως εξηγεί, αυτό δείχνει και τις οικονομικές δυνατότητες του Έλληνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντική ζήτηση έχουν και οι οδικές εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχουν οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, οι Έλληνες ταξιδιώτες κάνουν έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρουν την πιο συμφέρουσα ταξιδιωτική προσφορά, έτσι ώστε να επισκεφτούν τον εκάστοτε προορισμό. Είναι ενδεικτικό, ότι 1 στις 7 κρατήσεις που γίνονται ηλεκτρονικά, είναι σε εταιρίες χαμηλού κόστους.

Στις ιντερνετικές κρατήσεις, πρώτο στις προτιμήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έρχεται το Λονδίνο. Ακολουθούν: Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Ρώμη, Μόναχο και Βιέννη.

Δημοφιλή