«Ο φόβος άλλαξε πλευρά»: Το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο φόβος άλλαξε πλευρά»: Το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Εξεταστική για το μνημόνιο και αυτοδυναμία ήταν η διπλή πολιτική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από τα Τρίκαλα. Στην ανοιχτή συγκέντρωση εντύπωση προκάλεσε το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος άλλαξε πλευρά. Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου διαμορφώνει την στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας στοχεύοντας να «απελευθερώσει» τους ψηφοφόρους.

«Ο λαός μας πια δε φοβάται. Άλλοι έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έρθει να κάτσει στις καρέκλες της εξουσίας ως απλή εναλλαγή. Αλλά για να ξαναφέρει Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Δικαιοσύνη γιατί όλα όσα συνέβησαν 4 χρόνια από την αρχή θα ελεγχθούν και αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά οδηγήθηκαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό μας σ΄ αυτή τη θέση. Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ρεβάνς αλλά να ξαναδώσουμε ελπίδα αξιοπρέπεια και προοπτική. Όση κινδυνολογία κι αν φανταστούν, ο κόσμος πια δεν τσιμπάει. Δε φοβάται. Οι φοβισμένοι τρομοκρατούν αλλά ο φόβος τους, τους κυριεύει γιατί θα χάσουν την εξουσία τους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την Αριστερά στην κυβέρνηση θα πρέπει να φοβούνται όσοι φοροαπέφυγαν ή φοροδιέφυγαν και είναι στις λίστες φοροδιαφυγής όπως η λίστα Λαγκάρντ, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι την Αριστερά δεν την κρατά κανείς γιατί δεν έβαλε χρήμα από τη Siemens.

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε αυτοδυναμία για να μην είναι όμηρος άλλων πολιτικών κομμάτων που θα στήσουν παγίδες και του «δέσουν τα χέρια».

Είπε μάλιστα ότι στοχεύουν να περιορίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να αποδείξουν πως δεν γινόταν αλλιώς. Θα πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας αν αυτό κάνει καλό ή κακό στη χώρα».

Δημοφιλή