ekloyes-2015

Δεν έχω καταμετρήσει μέχρι τώρα στη δύναμη του Κανένα αυτούς που ψηφίζουν μεν κάποιο κόμμα, αλλά το κάνουν με απροθυμία ή και με αηδία, απλώς μη βλέποντας τι καλύτερο θα είχανε να ψηφίσουν. Αξιολύπητη μοίρα. Να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να ανεχτείς λίγο παραπάνω απατεωνιά, ξιπασιά, αμορφωσιά, ανικανότητα, βλακεία, εγωπάθεια, για να ψηφίσεις με μαύρη καρδιά κάποιο αριστερό κομματικό τσούρμο ή κάποια δεξιά κομματική κόζα νόστρα.
Οφείλουμε να σκεφτούμε: πού θα ήμασταν σήμερα εάν είχαμε αναγνωρίσει τα βαθύτερα αίτια της χρεοκοπίας; Εάν είχαμε αναλάβει όλοι-πρωτίστως το πολιτικό σύστημα αλλά και η κοινωνία-τις ευθύνες μας κι ενώναμε δυνάμεις για να καταπολεμήσουμε αυτές ακριβώς τις αιτίες: τις συντεχνιακές, πελατειακές λογικές, πάνω από κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.
O κύριος Τσίπρας, πρόσφατα όταν είχε ερωτηθεί για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στους LGBT, είχε απαντήσει: "Αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή". Προφανώς δεν έχει κατανοήσει ότι τα ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των LGBT ανήκουν στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης και δεν μπορούν να περιμένουν ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ, πόσω μάλλον για να έρθει πρώτα η σταθεροποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.