Βιβλιο

«Στα σκαριά» βιβλιοθήκη κι αναγνωστήριο στη νέα παραλία της πόλης.
Tου Μηνά Στραβοπόδη από τις εκδόσεις Αρμός
Μεγάλοι έρωτες που αψηφούν τον κόσμο, ο γάμος ως μαύρη κωμωδία, ιστορικά μυθιστορήματα, νουάρ και κατασκοπικά. Τι διαβάζουμε τώρα.
Η Τόνια Τσακίρη ξεδίπλωσε μια άλλη πλευρά της Αθήνας, μια απρόσωπη ζώνη, όπου οι περισσότεροι επιλέγουμε να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Το «μίασμα» έρχεται μέσα από τα μάτια του άλλοτε εύπορου Μιχάλη Σαμόλη.
«Φέτος υποδεχόμαστε 23 ξένους συγγραφείς ενώ ξεκινάμε και μια διαφεστιβαλική, διεθνή συζήτηση που θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Πιμπλής, δ/ντής του Φεστιβάλ.
Ο 23χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής που καθόρισε την εικόνα του διασημότερου μικρού μάγου της νεανικής λογοτεχνίας.
Το νέο βιβλίο του Ιωάννη Δασκαρόλη από τις εκδόσεις Επίκεντρο - Προδημοσίευση στη HuffPost Greece […πριν το αιματοκύλισμα (1-8 Δεκεμβρίου 1923)]
Το νέο επεισόδιο αντιπαράθεσης -ένα από τα πάρα πολλά των τελευταίων ετών- πυροδότησε άρθρο με αφορμή ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε το μακρινό 1953.
Με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης, αλλά και νέους χώρους, εργαστήρια, περφόρμανς και μια σημαντική συλλεκτική έκδοση ειδικά για το Φεστιβάλ.
Ο 44χρονος αθλητικός συντάκτης και βιβλιοκριτικός, Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, έγραψε μια θαυμάσια ποιητική συλλογή και μας μιλά γι' αυτή.