ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Κώδικας Δεοντολογίας της Κοινότητας Huffington Post

Καλωσορίσατε στην Κοινότητα Huffington Post - Είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση μιας κοινότητας με σεβασμό που ασχολείται ενεργά με ζωηρές συζητήσεις σχετικά με ειδήσεις και αναρτήσεις σε blog. Παρακαλούμε έχετε υπόψη τα εξής όταν γράφετε τα σχόλιά σας.

Σεβαστείτε τους άλλους - Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί με όλα τα μέλη της Κοινότητάς μας, συμπεριλαμβανομένων των άλλων σχολιαστών, των συγγραφέων και των αναφερομένων στα άρθρα. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει πραγματικός κόσμος που διαβάζει τα σχόλιά σας.

Ασφαλής χώρος - Πάνω απ' όλα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Κοινότητα Huffington Post θα πρέπει να είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος χώρος για όλα τα άτομα, τις ομάδες και τις ιδέες τους. Συνεπώς, κάθε μορφής αγένεια, προσβολές, εκφράσεις μίσους, εχθρότητα ή αρνητικότητα μπορεί να αφαιρεθεί και μπορεί να χάσετε το δικαίωμά σας να σχολιάζετε.

Επιμέλεια - Για να παρέχεται ένας ασφαλής χώρος για την κοινότητά μας, τα σχόλια μπορεί να προ-ελέγχονται από την ομάδα μας πριν από την ανάρτησή τους στον Ιστότοπο, αλλά θα εμφανίζονται αμέσως στον τοίχο σας και τους τοίχους των φίλων σας στο Facebook.

Ας ξεκινήσουμε:

Ε: Χρειάζομαι ένα λογαριασμό στη Huffington Post;

A: Όχι. Για να σχολιάσετε χρειάζεστε μόνο ένα λογαριασμό στο Facebook.

Ε: Τι σημαίνει να σχολιάσω σε ένα άρθρο μέσω του Facebook;

A: Όταν κάνετε κάποιο σχόλιο για ένα άρθρο της Huffington Post, το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μέσω του Facebook. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Facebook εδώ: https://www.facebook.com/privacy/explanation
• Παρακαλούμε σημειώστε ότι κάθε σχόλιο θα εμφανιστεί επίσης στον τοίχο σας στο Facebook, εκτός εάν αποεπιλέξετετο πλαίσιο «ανάρτηση στο προφίλ» ή «ανάρτηση επίσης στο facebook» για αυτό το σχόλιο. Εάν αποεπιλέξετε αυτό το πλαίσιο για ένα σχόλιο, αυτό δεν θα εμφανίζεται στο Facebook.

Ε: Δεν θέλω να δημοσιεύω μέσω του Facebook.

A: Λόγω των μεταβαλλόμενων τάσεων στη δημόσια επικοινωνία, όλα τα σχόλια για άρθρα θα πρέπει στο εξής να υποβάλλονται μέσω Facebook. Εάν δεν θέλετε το σχόλιό σας να εμφανιστεί στον τοίχο σας στο Facebook, απλά αποεπιλέξτε το «ανάρτηση στο προφίλ» ή το «ανάρτηση επίσης στο Facebook» κάτω από το πλαίσιο με τα σχόλια. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με αυτήν την αλλαγή εδώ:
http://www.huffingtonpost.com/otto-toth/were-moving-the-conversation_b_5423675.html

Ε: Έχω ήδη ένα λογαριασμό στη Huffington Post. Τι θα συμβεί σε αυτόν;

A: Θα μπορείτε ακόμη να συνδέεστε στο λογαριασμό σας στη Huffington Post για να ακολουθείτε άλλους χρήστες και bloggers και θα μπορείτε να βλέπετε το ιστορικό των αναρτήσεών σας για τα σχόλια που έγιναν πριν από τη μετάβαση στα σχόλια μέσω του Facebook. Σχόλια μέσω της πλατφόρμας του Facebook δεν θα είναι ορατά στο ιστορικό των αναρτήσεών σας.

Ε: Πού μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό και να συνδεθώ;

A: Υπάρχει ένα μήνυμα σύνδεσης (login) στην πάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας στον Ιστότοπο. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.huffingtonpost.gr/users/login/

Ε: Δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα χρήστη /κωδικό πρόσβασης! Τι μπορώ να κάνω;

Α: Μην ανησυχείτε! Μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, από το: http://www.huffingtonpost.gr/users/forgot

Ε: Πού μπορώ να αλλάξω το όνομα με το οποίο εμφανίζομαι στην οθόνη (screen name) ;

Α: Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομα με το οποίο εμφανίζεστε στην οθόνη, αφού εγγραφείτε. Ούτε εμείς μπορούμε να το κάνουμε για σας. Κάθε τέτοιο όνομα σχετίζεται με μία διεύθυνση email. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με έναν υπάρχοντα λογαριασμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ε: Πού μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασής μου, τις προσωπικές πληροφορίες ή το βιογραφικό μου;

A: Επεξεργαστείτε τις πληροφορίες στη σελίδα προτιμήσεων: http://www.huffingtonpost.gr/users/preferences

Ε: Μπορώ να συμπεριλάβω μια σύνδεση στο σχόλιό μου;

Α: Ναι. Ωστόσο, οποιοδήποτε σχόλιο που περιέχει σύνδεση με ακατάλληλο ιστότοπο, μπορεί να μην εμφανιστεί στον Ιστότοπο της Huffington Post.

Ε: Τι είναι ο σύνδεσμος «Follow/Fan» (Ακολούθησε/Οπαδός) στους λογαριασμούς χρηστών της Huffington Post;

Α: Όταν βρείτε ένα σχολιαστή που σας αρέσει, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «Follow/Fan» δίπλα στο όνομα του σχολιαστή. Η επιλογή σας θα εμφανιστεί στη σελίδα του προφίλ σας και στη σελίδα του προφίλ αυτού του σχολιαστή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε τους σχολιαστές που σας αρέσουν και εκείνους στους οποίους αρέσετε. Εργαζόμαστε για να βρούμε τρόπο να ειδοποιείστε όταν οι αγαπημένοι σας σχολιαστές δημοσιεύουν νέα σχόλια στον ιστότοπο.

Ε: Μπορώ να ακολουθήσω έναν blogger;

Α: Φυσικά. Κάθε blogger έχει τη δική του σελίδα προφίλ που περιλαμβάνει το βιογραφικό του και μια σύνδεση «Follow». Μπορείτε να βρείτε αυτή τη σελίδα κάνοντας κλικ στο όνομα ενός blogger και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν ο συγγραφέας δημοσιεύει νέες αναρτήσεις.

Ε: Πού μπορώ να εγγραφώ για ειδοποιήσεις ειδήσεων και άλλες ειδοποιήσεις;

Α: http://www.huffingtonpost.gr/signup

Κώδικας Δεοντολογίας Σχολίων & Επιμέλειας

Ε: Τι είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας της Huffington Post;

Α: Κατευθυντήριες Αρχές Κοινότητας και Σχολίων
Η Huffington Post διαθέτει μια αναπτυσσόμενη κοινότητα χρηστών και ενθαρρύνει τα σχόλια σε νέες ειδήσεις και αναρτήσεις στο blog. Είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση μιας συμμετοχικής και ενημερωτικής συζήτησης βασισμένης στο σεβασμό. Για το σκοπό αυτό, έχουμε βασικούς κανόνες ώστε οι σχολιασμοί να διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Οι κανόνες αυτοί υποστηρίζονται από ένα σύστημα επιμέλειας που διαθέτει μια ομάδα επιμελητών. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην κοινότητα, σας ζητάμε να ακολουθήσετε τους παρακάτω θεμελιώδεις κανόνες και να τηρήσετε το πνεύμα της κοινότητας που οι κανόνες αυτοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν.

(Ι) Εάν τα σχόλιά σας κάνουν αυτήν την κοινότητα ένα λιγότερο πολιτισμένο και ευχάριστο μέρος, τόσο εσείς όσο και τα σχόλιά σας μπορεί να εξαιρεθούν από αυτήν.
Η Huffington Post προωθεί μια δεκτική, διαφανή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα για τα σχόλια και τους χρήστες. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ενθαρρύνονται να εκφράσουν τη γνώμη τους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, πολιτικές πεποιθήσεις, την ιδεολογία, τη θρησκεία ή τη συμφωνία τους με άλλα μέλη της κοινότητας, το συγγραφέα της ανάρτησης ή τα μέλη του προσωπικού, εφ' όσον οι απόψεις αυτές εκφράζονται με σεβασμό και συμβάλλουν εποικοδομητικά στη συζήτηση. Ωστόσο, αυτή η κοινότητα δεν ανέχεται άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις, μειωτικούς χαρακτηρισμούς ή ύβρεις, ούτε εσκεμμένες προσπάθειες εκτροχιασμού ή κατάληψης της συζήτησης, «τρολάρισμα» ή προκλήσεις άλλων για συναισθηματικές αντιδράσεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε αυτούς τους τύπους των σχολίων, όταν επιβάλλεται. Άτομα που αναρτούν συστηματικά ή σκόπιμα τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να χάσουν την δυνατότητα υποβολής σχολίων και, εάν το κρίνουμε απαραίτητο, να αποκλειστούν οριστικά από την κοινότητα.

(II) Τα σχόλια μπορεί να έχουν υποβληθεί σε προέλεγχο.
Για να διατηρηθεί μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, διατηρούμε το δικαίωμα να αναθέτουμε στην ομάδα επιμέλειάς μας να διαβάζει τα σχόλια πριν αυτά εμφανιστούν στον Ιστότοπο. Ο χρόνος ελέγχου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το φόρτο σχολίων σε ολόκληρο τον Ιστότοπο, γι' αυτό παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί - θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγχουμε όλα τα σχόλια το συντομότερο δυνατόν. Παρακαλούμε μην υποβάλλετε εκ νέου το ίδιο σχόλιο ή διαμαρτυρία προς τους επιμελητές, , υποθέτοντας ότι έχει διαγραφεί, επειδή αυτό προσθέτει περιττά σχόλια που πρέπει επίσης να υποβληθούν σε έλεγχο.

(III) Να είστε ο εαυτός σας, μόνο ο εαυτός σας και μόνο εσείς. Η γνώμη του καθενός είναι πολύτιμη και μοναδική. Το να προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος, αφαιρεί αυτήν τη μοναδική αξία από εσάς ή από άλλους. Μην παραποιείτε τα στοιχεία σας ή τα στοιχεία άλλων και μην διασπείρετε παραπληροφόρηση. Εάν το κάνετε, η κοινότητα θα είναι λιγότερο ευχάριστη και πολύτιμη και μπορούμε να αφαιρούμε όσα σχόλια βλέπουμε τα οποία περιέχουν παραπληροφόρηση.

(IV) Ασφαλής χώρος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Huffington Post πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για όλα τα άτομα, τις ομάδες και τις ιδέες τους. Συνεπώς, σκόπιμα προσβλητική και εχθρική γλώσσα ή προσωπικές απειλές δεν είναι ευπρόσδεκτες εδώ. Εάν απειλήσετε, άμεσα ή έμμεσα, τη σωματική ή ψυχική ευεξία ενός μέλους της κοινότητας ή ενός ατόμου ή μιας ομάδας, μπορεί να διαγραφείτε αμέσως. Εάν εκφραστεί κατά τρόπο σπουδαίο απειλή εναντίον ενός ατόμου ή μιας ομάδας, η σχετική αναφορά όχι μόνο μπορεί να αφαιρεθεί αλλά είναι πιθανό ότι θα αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές με τις οποίες θα συνεργαστούμε σε οποιαδήποτε έκταση ζητηθεί. Στοιχεία προσωπικής αναγνώρισης δεν πρέπει ποτέ να αναρτώνται στην ενότητα σχολίων της Huffington Post, για τη διασφάλιση του ιδιωτικού απορρήτου και την προστασία όλων των μελών της κοινότητας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, χωρίς περιορισμό, πλήρη ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων ή διευθύνσεις email. Οποιαδήποτε σχόλια που περιέχουν αυτές τις πληροφορίες μπορεί να διαγραφούν.

Ε: Ανάρτησα ένα σχόλιο. Γιατί δεν μπορώ να το δω στον ιστότοπο;

Α: Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην εμφανίζονται όλα τα σχόλια απευθείας στον Ιστότοπο της Huffington Post. Ωστόσο θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στις τροφοδοσίες του Facebook για εσάς και τους φίλους σας, εκτός εάν έχετε αποεπιλέξει το πλαίσιο «ανάρτηση επίσης στο Facebook» πάνω από το χώρο καταχώρισης του σχολίου.

Ε: Γιατί δεν εμφανίζονται οι αναρτήσεις μου ποτέ στα σχόλια της Huffington Post;

Α: Εάν ένας χρήστης έχει επανειλημμένα αναρτήσει σχόλια που έχουν παραβιάσει αυτούς τους θεμελιώσεις κανόνες, τα σχόλιά του μπορεί να αποκλειστούν και να μην εμφανίζονται στον Ιστότοπο. Αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις ακατάλληλων σχολίων που περιέχουν ύβρεις, προσβολές, ακατάλληλη μεταχείριση προς άλλους χρήστες ή ομάδες ή σε περιπτώσεις «τρολαρίσματος» ή κατάληψης των νημάτων των σχολίων.

Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου, 2014