Αναβρασμός στη ΝΔ: Τα λάθη που καταλογίζουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη στον Σαμαρά. Γιατί ζητούν συναίνεση στην εκλογή προέδρου

Αναβρασμός στη ΝΔ: Τα λάθη που καταλογίζουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη στον Σαμαρά. Γιατί ζητούν συναίνεση στην εκλογή προέδρου
Sooc

Στη Νέα Δημοκρατία εδώ και μέρες γνώριζαν ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί το γεγονός, ότι σε συσκέψεις πρωτοκλασάτων στελεχών, είχε συζητηθεί ακόμα και το όριο του ποσοστού, σε συνδυασμό με την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έδινε το εναυσμά για να αμφισβητηθεί ευθέως, ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιλογές του κατά την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποιήση των αποτελεσμάτων των exit poll δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα τα οποία ζητούν δημοσίως τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το όριο είχε τεθεί το 24 με 26%,. Μάλιστα ο προβληματισμός ήταν διάχυτος, καθώς σύμφωνα με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ, η επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργού να μη δώσει ζωντανές συνεντεύξεις (με εξαίρεση τον Γιώργο Παπαδάκη), αλλά και να αρνηθεί το debate με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως θεωρούν ενίσχυσε ένα κλίμα ηττοπάθειας, και έγειρε τους αναποφάσιστους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα κατά της επικοινωνιακή πολιτικής με έμμεσο πλην σαφή τρόπο είχαν τοποθετηθεί ιστορικά στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το σίγουρο πλέον είναι ότι ασκούνται πιέσεις στην ηγεσία για συναίνεση στο θέμα της εκλογής του προέδρου, ώστε να γίνει και δημόσια η αποδοχή της ήττας και να μην υπάρξει ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί θεσμικά η Χρυσή που σαν τρίτο κόμμα , λαμβάνει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα για άλλη μια φορά αναμένεται να παίξουν ρόλοι οι εκλεκτοί των μητσοτακικών και των καραμανλικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να μην έχει μιλήσει μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα, θα έχει λόγο για την επόμενη ημέρα στο κόμμα που ίδρυσε ο θείος του. Αν ο ίδιος θελήσει να μείνει εκτός δεν αποκλείεται να στηρίξει ενεργά μια άλλη διάδοχη λύση.

Στο τομέα των «μητσοτακικών» ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα παρουσιάζει η Ντόρα Μπακογιάννη, που σίγουρα θα ακούσει με ενδιαφέρον και τον αδερφό της Κυριάκο Μητσοτάκη .

Πάντα στα υπ' όψιν υπάρχει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος διέψευσε τα όποια δημοσιεύματα, ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας αν προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή πρώην βουλευτές όπως ο κ. Αντώναρος και ο κ. Βουλγαράκης έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος στο Twitter έγραψε:

BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ.

Ηγετικές βλέψεις έχουν και ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Νίκος Δένδιας, όμως το αν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα εξαρτηθεί από τους υποστηρικτές που θα εξασφαλίσουν.

Δημοφιλή