Ο Σαμαράς δημοσιοποιεί τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνυπέγραψε Μνημόνιο

Ο Σαμαράς δημοσιοποιεί τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνυπέγραψε Μνημόνιο
Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την να αφήσει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και έχει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι το κείμενο που υπέγραψε η κυβέρνηση «είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες».

«Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο, για να δει και να καταλάβει ο κάθε έλληνας πολίτης. Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, για να πάρει παράταση δύο μήνες. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε. Η δική μας κυβέρνηση όμως, την τελείωνε και μαζί και το μνημόνιο. Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει και επέκταση του μνημονίου. Το ότι το μνημόνιο επεκτείνεται, επιβεβαιώνεται και από την υπόλοιπη τρόικα, από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κι ας μην μας πουν ότι δεν ξέρουν κι εκείνοι να διαβάζουν τα κείμενα» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., επεσήμανε επίσης ότι γι’ αυτό η κυβέρνηση επί 1,5 μηνά δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση την απόφαση για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Επειδή, τόνισε, «φοβάται την ψηφοφορία και τις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που τη στηρίζουν, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός».

Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., η αλήθεια δεν κρύβεται και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

«’Δημιουργική ασάφεια’ σημαίνει πια ‘ανοικτά ψέματα’ μέσα στη χώρα. Γιατί έξω, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει», παρατήρησε.

Σακελλαρίδης: Άνθρακας ο θησαυρός. Το κείμενο είναι ήδη αναρτημένο στο διαδίκτυο

«Η κυβέρνηση επέκτεινε την προηγούμενη δανειακή σύμβαση. Αυτό το γνωρίζουν όλοι από την 20η Φλεβάρη και μετά. Το δε κείμενο που δήθεν αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς ήταν αναρτημένο από το τέλος Φεβρουαρίου στο διαδίκτυο. Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τις δηλώσεις Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο. Την μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνούμενη να συμμορφωθεί με το μνημόνιο διακινδυνεύει να ρίξει τη χώρα στα βράχια, ενώ από την άλλη την κατηγορεί ότι υπέγραψε μνημόνια και τα κρατάει κρυφά!», τόνισε και συμπλήρωσε: «Κατανοούμε την υπαρξιακή αγωνία του αλλά οι δήθεν αποκαλύψεις που έκανε σήμερα δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά».

Για να καταλήξει: «Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ποιός διαπραγματεύεται σήμερα για να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας και ποιος καραδοκεί στη γωνία και εύχεται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια, μήπως και καταφέρει να διασωθεί στην ηγεσία του κόμματός του».

Δημοφιλή