Βαρουφάκης σε Στράτου: Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες

Βαρουφάκης σε Στράτου: Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες
sooc

Στα γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, το κλείσιμο των τραπεζών και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται σε δημοσίευμά του το newyorker με τίτλο «Ο έλληνας πολεμιστής».

Το δημοσίευμα περιγράφει τα γεγονότα της 4ης Ιουλίου την μέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, καθώς επίσης και ότι ακολούθησε μετά. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κάθεται σε ένα εστιατόριο της Αθήνας, φορώντας ένα T-shirt, με ένα περίγραμμα του Τέξας στο μπροστινό του μέρος.

Μαζί του ήταν και η γυναίκα του, Δανάη Στράτου και τον φίλο του αμερικανό οικονομολόγο και καθηγητή στο Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Ο Γκάλμπρεϊθ λειτουργούσε ως άμισθος σύμβουλος σε μια άτυπη διεθνή ομάδα η οποία περιελάμβανε και τον Jeffrey Sachs, έναν οικονομολόγο στο πανεπιστήμιο του Columbia.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο Sachs του είχε πει:

«Απαιτήστε ελάφρυνση χρέους. Το χρειάζεστε».

Το δημοψήφισμα αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είχαν βαλτώσει και ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, ενώ αναφέρεται πως στις 28 Ιουνίου η ΕΚΤ αρνήθηκε να αυξήσει το όριο του ELA και τους Έλληνες που τραβούσαν τα χρήματα από τις τράπεζες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης γυρνώντας στο σπίτι είπε στη σύζυγό του Δανάη Στράτου, «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να τραβήξουν πλεόν περισσότερα από 60 ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να τραβήξουν απεριόριστες ηλεκτρονικές μεταφορές.

Δημοφιλή