Μεϊμαράκης: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα ο Τσίπρας θα μας πάει σε νέες εκλογές

Μεϊμαράκης: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα ο Τσίπρας θα μας πάει σε νέες εκλογές
sooc

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφορικά με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους ενώ τον κατηγόρησε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, χωρίς βέβαια εξασφαλισμένη αυτοδυναμία, τότε «θα μας ξαναπάει σε εκλογές».

«Η σταθερότητα είναι η βασική παράμετρος ώστε η χώρα να ξεκολλήσει. Απαιτείται να πάμε μπροστά. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοηθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και πρόσθεσε: «Θα ζητήσουμε συνεργασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θα προχωρήσουμε με τους ικανούς και τους άξιους ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης».

Προσέθεσε ότι εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα πάρει την εντολή του ελληνικού λαού και θα πάει στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση με βάση ένα κοινό πρόγραμμα, «με ενδιαφέρει να έχουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα διακυβέρνησης».

«Πρώτα θα αποκαταστήσουμεμε την αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό και μετά θα συζητήσουμε με τους εταίρους» ανέφερε και σημείωσε πως «Ο Τσίπρας αν δεν είναι στην κυβέρνηση οφείλει να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Θέλω να είναι συνομιλητής. Έχει άξια στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να τσακωνόμαστε για τα πάντα. Θέλω συνεννοήσεις».

Απευθυνόμενος δε στον κ.Τσίπρα είπε: «Ας μας πει ότι συμφωνεί στο πρόγραμμα κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε» .

Τέλος, επεσήμανε πως ο Τσίπρας υπέγραψε ένα πρόγραμμα που μας δεσμεύει για τα επόμενα χρόνια. «Δεν υπόσχομαι ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν υπόσχομαι ότι με ένα άρθρο θα το καταργήσω» ενώ σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο ενός Grexit είπε ότι «μειώθηκε αλλά δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

Δημοφιλή