Daily Overview: Αυτός είναι ο καλύτερος λογαριασμός στο Instagram για να δείτε τον κόσμο από ψηλά

Daily Overview: Αυτός είναι ο καλύτερος λογαριασμός στο Instagram για να δείτε τον κόσμο από ψηλά
Instagram

Ο 26χρονος Benjamin Grant βλέπει καθημερινά τον κόσμο από ψηλά και μαζί με εκείνον κι εμείς. Μέσα από την ιστοσελίδα του Daily Overview παρουσιάζει καθημερινά δορυφορικές εικόνες από τη δορυφορική εταιρεία DigitalGlobe που έχει έδρα το Κολοράντο.

Μέσα από τις φωτογραφίες του προσπαθεί να δείξει την επίδραση του ανθρώπου, στη γεωργία, την εξόρυξη, τις μεταφορές, ή ακόμα και τα φεστιβάλ μουσικής.

"Οι εικόνες των πόλεων, των ποταμών, των πάρκων μοιάζουν με έργα τέχνης, σαν ένα μέρος ενός εξαιρετικού πίνακα ενός έμπειρου ζωγράφου. Η αίσθηση που έχουν οι αστροναύτες όταν κοιτούν τη Γη από ψηλά φτάνει μέχρι εμάς μέσα από τα μάτια του Grant και μας κάνει να ζηλέψουμε τη δυνατότητα που έχουν να βλέπουν τον πλανήτη από τον ουρανό!", λέει ο ίδιος.

Η DigitalGlobe ιδρύθηκε το 1993 με την επωνυμία WorldView Imaging Corporation, έγινε EarthWatch το 1995, προτού τελικά αποκτήσει το όνομα που την γνωρίζουμε σήμερα από το 2002. Το 1993 το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών παραχώρησε στην εταιρία τη πρώτη άδεια κατασκευής και λειτουργίας δορυφορικού συστήματος για τη συλλογή υψηλής ανάλυσης ψηφιακών εικόνων της γης.

Overwater bungalows at the Four Seasons Resort, Bora Bora

A photo posted by Daily Overview (@dailyoverview) on

Δείτε περισσότερες αεροφωτογραφίες στη σελίδα instagram του dailyoverview.

Δημοφιλή