Το πρώτο πρωινό του 2016: 5 ξενοδοχεία σας βοηθούν να υποδεχθείτε την νέα χρονιά όπως της αξίζει

Το πρώτο πρωινό του 2016: 5 ξενοδοχεία σας βοηθούν να υποδεχθείτε την νέα χρονιά όπως της αξίζει
Grande Bretagne royal room

Μετρήσατε αντίστροφα σε κάποιο σπίτι μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παίξατε το, εθιμοτυπικό πλέον, χαρτάκι σας στην πράσινη τσόχα που στήσατε στην τραπεζαρία, βγήκατε έξω και ήπιατε τα ποτά σας, τόσο στο στέκι σας όσο και σε άλλα πέντε-έξι πάρτυ που σας είχαν καλέσει και τώρα, μετά από πολύ αλκοόλ, πολύ χορό, πολύ τραγούδι και, αναπόφευκτα, πολλή κούραση, έχει έρθει η ώρα για την πιο σημαντική ερώτηση της Πρωτοχρονιάς:

Που τρώμε το πρώτο πρωινό του νέου έτους;

Οι επιλογές είναι πολλές, όπως και τα καφέ/μπαρ/εστιατόρια του κέντρου και των προαστίων που θα ανοίξουν τις κουζίνες τους για να ετοιμάσουν πρωινά και brunch για τους ξενύχτηδες του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν. Ξέρετε πολύ καλά, όμως, πως το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς πρέπει να το απολαύσεις σε ένα και μόνο μέρος. Στον πλούσιο μπουφέ ενός καλού ξενοδοχείου. Γιατί αν δεν «κακομάθεις» τον εαυτό σου την πρώτη μέρα του χρόνου, τότε πότε;

Για όλους εσάς λοιπόν που ψάχνετε το τέλειο μέρος για να πέσετε με τα μούτρα* στα πρώτα αυγά, ομελέτες και pancakes του 2016, έχουμε να σας προτείνουμε όχι ένα αλλά πέντε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, των οποίων οι μπουφέδες θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Intercontinental

Λ. Συγγρού 89-93

Τηλ: 2109206000

Το Cafe Zoe του Intercontinental θα υποδέχεται τους ξενύχτηδες από τις 5π.μ. έως τις 11π.μ. με μενού που θα περιλαμβάνει: κρουασάν, μάφιν, κέικ, ντόνατ, χυμούς, βάφλες, pancakes, πίτες, αυγά, αλλαντικά, τυριά κ.α. Και φυσικά, βασιλόπιτα.

Τιμή/άτομο: €32

Hilton

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 46

Τηλ: 2107281000

To γνωστό «Βυζαντινό» του Hilton θα προσφέρει το σπέσιαλ πρωτοχρονιάτικο πρωινό του από τις 4.30π.μ. έως τις 10.30π.μ. Ο μπουφές θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καπνιστά ψάρια, ομελέτες, πίτες, french toast με κουλί από άγρια μούρα και σαντιγί κ.α.

Τιμή/άτομο: €45

Grecotel Pallas Athena

Αθηνάς 65

Τηλ: 2103250900

O executive chef της Grecotel, Σάκης Τζανέτος υπογράφει τις γεύσεις στον πλούσιο μπουφέ του γκουρμέ εστιατορίου του Pallas Athena. Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς, εκτός από τα κλασικές λιχουδιές του μπουφέ (κρουασάν, σφολιάτες, μαρμελάδες, ομελέτες, χειροποίητες πίτες, φρέσκοι χυμοί κλπ) θα σερβίρονται και φιλετάκια κοτόπουλο, κοτόσουπα αυγολέμονο, μπιφτεκάκια σχάρας, ζυμαρικά κ.α. Από τις 5.30π.μ. έως τη 1.00μ.μ.

Τιμή/άτομο: €30

Grande Bretagne

Βασιλέως Γεωργίου Α' 1

Τηλ: 2103330000

Για τους «παλιούς», όλοι οι δρόμοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς οδηγούν στο «Royal Room» της Μεγάλης Βρετανίας. Εκεί, από τις 5π.μ. έως τις 10.00π.μ. θα σερβίρονται σούπες, κρουασάν, τυριά, αλλαντικά, μεγάλη ποικιλία αυγών, γλυκά κ.α. Η υποδοχή των ξενύχτηδων γίνεται με σαμπάνια -για να μην σας έρθει απότομος ο καφές.

Τιμή/άτομο: €50

St George Lycabettus

Κλεομένους 2

Τηλ: 2107416000

Κι αν θέλετε να απολαύσετε το πρώτο ξημέρωμα του χρόνου με την Αθήνα στα πόδια σας και τη θάλασσα να γυαλίζει στον ορίζοντα, ξέρετε πως το «Grand Balcon» του St George Lycabettus σας περιμένει στους πρόποδες του Λυκαβηττού με τις πόρτες ανοιχτές. Από τις 5π.μ. έως τις 10π.μ. ο μπουφές θα σερβίρει υπέροχες πίτες, μπουγάτσες, τυριά, αλλαντικά, διάφορα αρτοσκευάσματα αλλά και σπέσιαλ πιάτα για να «τραβήξουν» την κραιπάλη της βραδιάς, όπως ζουμερά burgers.

Τιμή/άτομο: €38