Χαμένη αθωότητα: Παιδιά - εργάτες στην μεταλλευτική βιομηχανία του Μπαγκλαντές

Χαμένη αθωότητα: Παιδιά - εργάτες στην μεταλλευτική βιομηχανία του Μπαγκλαντές

Ο φωτογράφος Probal Rashid συλλαμβάνει τη σκοτεινή πλευρά της εργασίας μέσα από τη φωτογραφική σειρά με τον τίτλο "Living in Black Oxide".

"Άρχισα να φωτογραφίζω αυτούς τους νέους ανθρώπους το 2010 ωστόσο οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από το 2013 και 2014" τονίζει στη Huffpost Greece ο φωτογράφος.

"Σε αυτές τις βιομηχανίες οι εργαζόμενοι εργάζονται σε ακραίες συνθήκες, χωρίς μέτρα ασφαλείας, όπως προστατευτικά γυαλιά, μάσκες, γάντια, μπότες εργασίας" αναφέρει.

Στο Μπαγκλαντές υπάρχουν εκατοντάδες άλλα άτυπα εργοστάσια και εργαστήρια, όπως αυτό. Όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό το εργοστάσιο προέρχονται από το βόρειο τμήμα της χώρας και είναι από 15 έως 18 ετών.

Εργάζονται 12 με 14 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα και να κερδίσουν από 500 έως 2000 Τάκα (1 δολάριο = 70 Τάκα).

"Το περιβάλλον μέσα και γύρω από το εργοστάσιο είναι μολυσμένο καθώς εκεί θα βρεις μαύρο σίδηρο και άλλα τοξικά υλικά. Οι εργαζόμενοι περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας στο εργοστάσιο, εισπνέοντας βλαβερά αέρια και σωματίδια, με αποτέλεσμα συχνά να είναι άρρωστοι."

Ο Rashid μας μιλάει για τον Murad έναν από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο "Ήταν οκτώ ετών όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να αρχίσει να εργάζεται. Ο Murad από πολύ μικρός έπαψε να είναι παιδί και ξεκίνησε να εργάζεται ατελείωτες ώρες μέσα σε αυτά τα εργοστάσια."

Living in Black Oxide

Δημοφιλή