Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί
Spain, Mallorca, Naked woman sleeping on bed
Rene de Haan via Getty Images
Spain, Mallorca, Naked woman sleeping on bed

Πολλές είναι οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερο να κοιμόμαστε γυμνοί και ο Independent συγκέντρωσε τους 4 βασικούς λόγους.

1. Το άγγιγμα βελτιώνει την ψυχική σας υγεία και τη σχέση σας

Το να μπορείτε να αγγίζετε την επιδερμίδα του/της συντρόφου σας, χτίζει μια πιο δυνατή συναισθηματική σχέση. Επίσης το άγγιγμα απελευθερώνει ωκυτοκίνη, την ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής σας. Σύμφωνα με το PsychCentral, η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια. Το άγγιγμα μειώνει επίσης τα επίπεδα της κορτιζόλης και κατ' επέκταση του στρες.

2. Κάνετε καλύτερο ύπνο όταν δεν ζεσταίνεστε

Έχει αποδειχθεί ότι όσοι κοιμούνται γυμνοί κάνουν πιο ξεκούραστο και χωρίς διακοπές ύπνο. Όσο πιο πολύ ζεσταίνετε κάποιος, τόσο πιο κακό ύπνο κάνει.

3. Παραμένετε φρέσκοι με μικρότερο κίνδυνο μολύνσεων

Τα βακτήρια ευδοκιμούν όπου υπάρχει ζεστό περιβάλλον και οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν μολύνσεις όταν αφήνουν την ευαίσθητη περιοχή να αναπνέει.

4. Η ελευθερία προστατεύει το σπέρμα

Οι άνδρες, ειδικά εκείνοι που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, πρέπει να κοιμούνται γυμνοί για να έχουν ελεύθερα τα γεννητικά τους όργανα. Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 500 άνδρες έδειξε ότι οι άνδρες που μπορεί να φορούσαν στενά εσώρουχα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κοιμόντουσαν γυμνοί το βράδυ, παρουσίασαν κατά 25% λιγότερο κατακερματισμό του DNA στο σπέρμα, από εκείνους που κοιμόντουσαν με εσώρουχα.