Ένα «Γερμανικό Γυμναστήριο» στο Λονδίνο ανακηρύχθηκε ως το πιο όμορφο εστιατόριο του κόσμου

Ένα «Γερμανικό Γυμναστήριο» στο Λονδίνο ανακηρύχθηκε ως το πιο όμορφο εστιατόριο του κόσμου

Το German Gymnasium λειτουργεί μόλις εδώ και ένα χρόνο στο πολύβουο Kings Cross του Λονδίνου. Αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα όμως ήταν αρκετό για το πρωτότυπο εστιατόριο ώστε να εξάψει το ενδιαφέρον του κόσμου, να ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους πελάτες του και, όπως φάνηκε, να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή των Restaurant & Bar Design Awards η οποία και του χάρισε την πρώτη θέση στη φετινή, όγδοη κατά σειρά διοργάνωση του έγκριτου θεσμού.

Με περισσότερες από 5000 συμμετοχές από την Αγγλία και άλλες 70 χώρες μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια, τα Restaurant & Bar Design Awards προσελκύουν τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, φορείς και κριτές φιλοξενίας του κόσμου. Στόχος τους είναι να ξεχωρίσουν τους καλύτερους χώρους εστίασης παγκοσμίως, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται σε οποιαδήποτε μορφή: από πλοία και αεροδρόμια μέχρι μουσεία και καντίνες και από χώρους που έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin μέχρι pop-up καταστήματα διασκέδασης.

Για το 2016, λοιπόν, μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ανακηρύχθηκε το German Gymnasium, ένας πολυτελής, τεράστιος χώρος με μοναδικό design και πολλαπλές λειτουργίες. Όσο για το ιδιαίτερο όνομά του, το German Gymnasium ονομάστηκε έτσι καθώς είχε σχεδιαστεί από τον Edward Gruning με σκοπό να γίνει το πρώτο γυμναστήριο της Αγγλίας. Χτίστηκε το 1865 για λογαριασμό της German Gymnastics Society (η οποία είχε ιδρυθεί το 1861 από τον Ernst Ravenstein) με έξοδα αποκλειστικά της γερμανικής κοινότητας του Λονδίνου και, το 1866, φιλοξένησε τα αθλήματα εσωτερικού χώρου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

«Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο, αλλά μην ανησυχείτε, δεν πάθαμε τρέλα με το fitness», έγραψε το Time Out London για το German Gymnasium, το οποίο προσφέρει ένα all-day Grand Cafe, ένα κομψό και υπέρ-πολυτελές εστιατόριο στον πρώτο όροφο, δύο μπαρ και μια φαντασμαγορική ταράτσα με υπέροχη θέα.

Δημοφιλή