O Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε και με το Μπρόντγουει

Η ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε και με το Μπρόντγουει
CHICAGO, IL - OCTOBER 19: The cast of Hamilton on the opening night at PrivateBank Theatre on October 19, 2016 in Chicago, Illinois. (Photo by Tasos Katopodis/Getty Images)
CHICAGO, IL - OCTOBER 19: The cast of Hamilton on the opening night at PrivateBank Theatre on October 19, 2016 in Chicago, Illinois. (Photo by Tasos Katopodis/Getty Images)
Tasos Katopodis via Getty Images

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς πήγε να δει το μιούζικαλ- φαινόμενο του Μπρόντγουει, , Χαμιλτον. Το Χάμιλτον είναι η μουσική χιπ-χοπ βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Τζορτζ Ουάσινγκτον και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του αμερικανικού οικονομικού συστήματος και της αμερικανικής ακτοφυλακής. Το μιούζικαλ είναι η μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία των τελευταίων χρόνων, ενώ η παράσταση είναι συνέχεια sold out και τα εισιτήρια πωλούνται στη μαύρη αγορά για εξωφρενικές τιμές από 600 έως 4000 δολάρια. Η παράσταση έχει κερδίσει 16 Τόνυ και μετρά στους φαν του από τη Μισέλ Ομπάμα μέχρι τον αδικοχαμένο Prince.

Χτες το βράδυ ο επόμενος αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Μάικ Πένς πήγε να δει την παράσταση με την οικογένεια του, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν ενθουσίασε το φιλελεύθερο ακροατήριο,το οποίο τους γιούχαρε μόλις μπήκαν στην αίθουσα. Στο τέλος της παράστασης ο ηθοποιός Brandon Dixon που πρωταγωνιστεί στην παράσταση παίζοντας το ρόλο του Aaron Burr, ζήτησε από τον Πενς, ο οποίος είχε ήδη σηκωθεί όρθιος για να φύγει, να ακούσει ένα μήνυμα από το θίασο.

«Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας», είπε ο Dixon.«Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας», πρόσθεσε, συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού. Ένας εκπρόσωπος του θεάτρου είπε ότι ο Πενς στάθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της αίθουσας και άκουσε όλη την ομιλία του Dixon.

Θα ήταν ένα σχεδόν «χαριτωμένο» επεισόδιο αν δεν είχε ακολουθήσει η επέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος θεώρησε πως έπρεπε να επέμβει με απανωτά tweet ζητώντας από το θίασο να ζητήσει συγνώμη.

Ο θαυμάσιος μελλοντικός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς παρενοχλήθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο από τους ηθοποιούς του Χάμιλτον, με τις κάμερες να αστράφτουν. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί!

Το Θέατρο πρέπει πάντα να είναι ένας ασφαλής και ιδιαίτερος χώρος. Το καστ του Χάμιλτον ήταν πολύ αγενές χθες το βράδυ απέναντι σε έναν πολύ καλό άνθρωπο, τον Μάικ Πενς. Ζητήστε συγγνώμη!

Αναρωτιέται κανείς πάντως μήπως ο Τραμπ θα έπρεπε να περιορίσει τη χρήση του twitter, ειδικά για τέτοιου είδους θέματα. Εκτός κι αν έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο.

Κάποιοι ηθοποιοί όπως ο Alec Baldwin, που πρόσφατα μάλιστα μιμήθηκε τον Τραμπ με φοβέρη επιτυχία στο Saturday Night Live, απάντησαν ήδη μέσω twitter.

Mε πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή