«Η Avril Lavigne είναι νεκρή»: Η θεωρία συνωμοσίας επέστρεψε

«Η Avril Lavigne είναι νεκρή»: Η θεωρία συνωμοσίας επέστρεψε
Canadian singer Avril Lavigne arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles August 7, 2011. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Canadian singer Avril Lavigne arrives at the Teen Choice Awards in Los Angeles August 7, 2011. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Danny Moloshok / Reuters

Μια φρικτή θεωρία συνωμοσίας, βάσει της οποίας η Καναδή τραγουδίστρια, Avril Lavigne είναι νεκρή έρχεται ξανά στο προσκήνιο, κατά την 15η επέτειο από την κυκλοφορία του single της, «Complicated».

Ένας χρήστης του Twitter, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι 17χρονος μαθητής γυμνασίου και έχει περισσότερους από 13.000 οπαδούς, κάνει τον εν λόγω ισχυρισμό, σε ένα thread, το οποίο έκτοτε έχει συγκεντρώσει πολλά likes και έχει αναδημοσιευτεί χιλιάδες φορές.

Στο thread, οι χρήστες του Διαδικτύου ισχυρίζονται ότι η τραγουδίστρια έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της στα τέλη του 2003, μετά το θάνατο του παππού της.

Η θεωρία αναφέρει ότι ο υποτιθέμενος «θάνατος» της συνέβη στο απόγειο της καριέρας της και ότι η δισκογραφική εταιρεία της κας Lavigne προσέλαβε μια κοπέλα- γνωστή ως Melissa Vandella - που της μοιάζει για να την αναπαριστά. Η Vandella είχε εκπαιδευθεί εκ των προτέρων για να ποζάρει ως η πραγματική Καναδή τραγουδίστρια τους παπαράτσι, σύμφωνα με τη θεωρία.

Αυτή η θεωρία θανάτου έχει εμφανιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Η κ. Lavigne είχε πέσει επίσης θύμα μιας άλλης φήμης, η οποία την ήθελε να είχε σκοτωθεί σε ένα ατύχημα με το snowboarding.

Εκείνοι που υποστηρίζουν τη θεωρία στο Twitter στηρίζουν τον ισχυρισμό τους επισημαίνοντας τις αλλαγές τα τελευταία χρόνια εμφάνιση του δέρματος της σταρ, τη γραμμή του σαγονιού της, τις γωνίες των ματιών της, το στυλ της καθώς και τον τρόπο γραφής της. Άλλοι παραθέτουν εικόνες της τραγουδίστριας με τη λέξη Melissa γραμμένη στο χέρι της.

Ένα blog στη Βραζιλία, το Avril Esta Morta (Η Avril είναι νεκρή) κάνει εδώ και χρόνια εικασίες γύρω από τον θάνατο της τραγουδίστριας, επισημαίνοντας ότι αυτό το δείχνουν οι διαφορές στο δέρμα της. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στο blog έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα στο Διαδίκτυο τόσο για να υποστηρίξουν όσο και για να αμφισβητήσουν τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Το blog δημιουργήθηκε για να «αποδείξει πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας στο διαδίκτυο», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BuzzFeed Ryan Broderick, του οποίου η αναφορά στο blog το 2015 τυχαία αναζωπύρωσε τις φήμες.

Η κα Lavigne έχει ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το πιο πρόσφατο tweet της στις 14 Μαΐου είναι μια έγινε στο πλαίσιο της γιορτής της Ημέρας της Μητέρας. Μερικές από τις κορυφαίες απαντήσεις στο tweet της ήταν: «Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας, Melissa» και «Melissa,όλα είναι οκ, είμαστε εδώ για εσένα».

Η τραγουδίστρια, η οποία προσβλήθηκε από βορρελίωση (νόσο του Lyme), το 2013, είχε δηλώσει ότι εκείνη η περίοδος ήταν «η χειρότερη στιγμή της ζωής μου».

Πηγή: BBC

Δημοφιλή