Ο Τραμπ προτείνει να σκοτωθούν οι τρομοκράτες με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα χοίρων

Ο Τραμπ προτείνει να σκοτωθούν οι τρομοκράτες με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα χοίρων
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
REUTERS

Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο Twitter ένα σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις, μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προτείνει να μελετήσουμε το έργο του Αμερικανού στρατηγού John Pershing που λέγεται-λανθασμένα-ότι πυροβολούσε Μουσουλμάνους εξτρεμιστές, με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα χοίρων, σύμφωνα με την Independent.

Αρχικά ο Τραμπ, τουίταρε ένα μήνυμα στήριξης, στο οποίο καταδίκαζε τις επιθέσεις. Δεκαπέντε λεπτά μετά έγραψε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανατρέξουν στην ιστορία και τις πράξεις του Pershing, στρατηγού που υπηρέτησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Όπως φαίνεται αναφερόταν σε μια εσφαλμένη ιστορία, στην οποία ο Pershing κέρδισε τους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές στις Φιλιππίνες, σκοτώνοντάς τους και θάβοντας τα πτώματά τους με τα γουρούνια. Ένας άλλος μύθος λέει ότι τους σκότωσε με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα των γουρουνιών.

Και οι δυο ιστορίες έχουν αποδειχθεί λανθασμένες από τους ιστορικούς.

Φαίνεται πως ο Τραμπ πιστεύει ότι οι δράστες είναι ισλαμιστές τρομοκράτες και ότι ο προτιμότερος τρόπος-κατά τη γνώμη του-για να τους εξαφανίσει, είναι ένας από τους δύο μύθους γύρω απο τις πράξεις του Pershing.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή