Αλέξανδρος Κλώσσας Headshot

Και Λαγκάρντ στο μενού της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
LAGARDE
Bloomberg via Getty Images
Εκτύπωση

Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ δρομολογείται -πιθανότατα- για το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου, παραμονή της συνάντησης του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και αφού ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί από το Σικάγο όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη στάση (14-15-16 Οκτωβρίου) της επίσκεψης του στις ΗΠΑ. Ως γνωστόν, η κ. Λαγκάρντ έχει προσκληθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αnt1 στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον η οποία θα λάβει χώρα στο διάστημα μεταξύ 13 -15 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας - στην οποία θα λάβει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο - θα συζητηθούν σε διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών σε πρώτη φάση τα αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης.